Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Στο δικαστικό μέγαρο ο πατέρας του 19χρονου εκλιπόντα, κατέθεσε έγγραφα που δείχνουν ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα φέτος και διέθετε υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις

Να αναλάβει ο εισαγγελέας Πολυγύρου τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν το λούνα παρκ και όσα συνέβησαν σε αυτό, ζητά με παρέμβασή του ο προϊστάμενος Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 19χρονου Γιάννη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, η έρευνα αφορά το δυστύχημα, το καθεστώς λειτουργίας και την αδειοδότηση της επιχείρησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως επίσης και στις βεβαιώσεις και τις πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα των μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, οι έρευνες συνεχίζονται και όλα τα στοιχεία θα προστεθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, μετέβη το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας του άτυχου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι πριν από μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπαϊλής, μαζί με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια, κατέθεσαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα τη φετινή χρονιά και διέθετε υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις που απαιτούνται εκ του νόμου.

Σε δηλώσεις του πριν περάσει την πόρτα του δικαστικού μεγάρου, ο πατέρας του 19χρονου ανέφερε στους δημοσιογράφους πως θα παραδώσει στην εισαγγελέα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον γιο του.

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις. Το παλικάρι μου με ακολουθεί (σ.σ. ο γιος του που βρίσκεται δίπλα του και ήταν μαζί με τον άτυχο 19χρονο). Είναι ο μόνος που ξέρει τι έχει συμβεί. Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα που συμπληρωματικά αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Αρκετών. Λίγη υπομονή και θα μας δει σε λίγο η εισαγγελέας», ανέφερε ο κ. Καμπαϊλής.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 19χρονου, ο ίδιος κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας αλλά και του 58χρονου επιχειρηματία που διατηρούσε το λούνα παρκ.



Δείτε βίντεο: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr