Πάνω από 3.300 τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Κρήτη σε μια εβδομάδα

Διενεργήθηκαν 9.428 έλεγχοι σε οχήματα

Συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι από συνεργεία της Τροχαίας στην Περιφέρεια της Κρήτης και την τελευταία εβδομάδα διενεργήθηκαν 9.428 έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.301 παραβάσεις. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των γενικευμένων ελέγχων, ενεργειών και δράσεων, που αφορούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Σκοπός των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 18 έως 24 Αυγούστου είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και αυτοί έγιναν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Οι παραβάσεις, αφορούν: "Υπερβολική Ταχύτητα 403, Μη χρήση προστατευτικού κράνους 268, Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 168, Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 106, Χρήση κινητού τηλεφώνου 55, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 90, Αντικανονικό προσπέρασμα 71, Αντικανονικοί ελιγμοί 128, Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 23 και λοιπές παραβάσεις 1.989".

Τα στελέχη της Τροχαίας στο νησί υπενθυμίζουν διαρκώς ότι "Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Η οδική ασφάλεια, μας αφορά όλους, ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, για να μπει επιτέλους ένα «stop» στα τροχαία ατυχήματα. Ας είναι αυτό το μήνυμα και ο τρόπος σκέψης μας, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο".

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Η ανατριχιαστική περιγραφή των βιασμών από την 16χρονη - Για... επίσημη σχέση μιλά ο 44χρονος

Χαλκιδική: Μου είπαν να φύγω γιατί θα με λιντσάρουν, λέει ο χειριστής στο μοιραίο λούνα παρκ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος ινκόγκνιτο με top celebrities στο Costa Navarino
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr