Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης λούνα παρκ είχε αρνηθεί να αγοράσει το μοιραίο μηχάνημα - «Ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα»

«Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό» είπε ο επιχειρηματίας που έκανε την καταγγελία υπό καθεστώς ανωνυμίας

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε εχθές ένας ιδιοκτήτης λούνα παρκ, ο οποίος ανέφερε ότι το παιχνίδι στη Χαλκιδική στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης πριν από μερικές μέρες, προοριζόταν για παλιοσίδερα και ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί να το αγοράσει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο πολύ γνωστός στον χώρο επιχειρηματίας υποστήριξε επιπλέον ότι με 250 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης των μηχανημάτων.

Ο άνδρας ανέφερε πως αποφάσισε να μιλήσει για να καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές που υφίστανται εδώ και δεκαετίες. «Πρέπει κάποια στιγμή το απόστημα να σκάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μοιραίο μηχάνημα στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως του είχε προταθεί να το αγοράσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία. Αφού μετέβη στην Κατερίνη για να το ελέγξει, το είδε τόσο σε λειτουργία όσο και ενώ αποθηκευόταν για να γίνει σκραπ. «Εγώ δε θα το έπαιρνα ποτέ αυτό», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Εγώ δε θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα».




Επίσης, ο ίδιος κατήγγειλε αφενός ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δε φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, κι αφετέρου πως όλο το σύστημα που ασχολείται με τα περιφερειακά λουνα πάρκ είναι «ένα μπάχαλο».

Ειδικότερα εξήγησε πως κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα.

Περαιτέρω, έθεσε ζήτημα για τους κανόνες ασφαλείας, εξηγώντας πως κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες.

Παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους χειριστές καθώς δεν υπάρχει διαδικασία διαπίστευσης ώστε να είναι βέβαιο πως κάνουν σωστά την δουλειά τους.





Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr