«Κυνηγός» μετάλλων είχε κάνει και ληστεία με θύμα ηλικιωμένη

Τις τελευταίες ημέρες είχε «γδύσει» μεταξύ άλλων και ένα νοσοκομείο στην Πάτρα

Ακόμη και τις... πινακίδες της Τροχαίας έκλεβε ένας Έλληνας “κυνηγός” χαλκού και μετάλλων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε “γδύσει” μεταξύ άλλων και ένα νοσοκομείο στην Πάτρα. Μετά την περιπετειώδη σύλληψή του, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μια ληστεία με θύμα μια ηλικιωμένη.

Ο θρασύτατος δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι ακινητοποίησαν για έλεγχο το όχημα που οδηγούσε και βρήκαν στο εσωτερικό του μια πινακίδα οδικής σήμανσης, ένα ρολό και ένα παράθυρο αλουμινίου, τμήματα αλουμινίου και δυο κατσαβίδια, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Όταν πήγαν να του βάλουν χειροπέδες, όμως, τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι από τις 6 ως τις 17 Αυγούστου ο δράστης είχε εισβάλει σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, ένα σπίτι και ένα οικόπεδο και είχε κλέψει 150 ευρώ, τέσσερα κλιματιστικά, έξι κουλούρες σωλήνα χαλκού και ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας 1.350 ευρώ. Επιπλέον, προέκυψε ότι στις 25 Ιουλίου είχε εισβάλει από την ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι μιας ηλικιωμένης σε περιοχή της Αχαΐας και είχε αρπάξει με την βία από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό, αξίας 500 ευρώ.

Σε βάρος του κακοποιού σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και απείθεια σε βαθμό κακουργήματος με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθούν και άλλες παρανομίες που θεωρείται βέβαιο ότι έχει διαπράξει.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρατσιστική επίθεση σε 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


Εστιατόριο στην Ιταλία χρέωσε 58 ευρώ σε εορτάζουσα πελάτισσα για να κόψει τούρτα που είχε αγοράσει... αλλού

Αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις αναμένονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Κασσελάκη, αντίδραση από τους «87» για την τοξικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr