Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Οι 37 συλλήψεις έγιναν ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε εχθές με επίκεντρο τον Δενδροπόταμο

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν, το πρωί της Τρίτης, οι 37 συλληφθέντες - μέλη συμμοριών που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται συνολικά για 14 εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε ληστείες, κλοπές, τοκογλυφία, διακίνηση ναρκωτικών κι άλλες εγκληματικές πράξεις.

Αυτή την ώρα οι συλληφθέντες οδηγούνται στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση ενώ τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι μεταφέρονται κατά ομάδες, ενώ έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά για συμπαράσταση στους συγγενείς τους.


Οι 37 συλλήψεις έγιναν ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε εχθές, Δευτέρα, με επίκεντρο τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.


Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες από τις αστυνομικές αρχές κατά τις οποίες «χαρτογραφήθηκε» η δράση καθεμίας εξ αυτών και ο ρόλος των φερόμενων μελών τους.

Κατά πληροφορίες, τα κυκλώματα (μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους, ανάλογα με την περίπτωση) είχαν σε κάποιες περιπτώσεις διασυνδέσεις μεταξύ τους λόγω του κοινού αντικειμένου.

Δείτε εικόνες:



Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης στην Αστυνομική Διεύθυνση από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γιώργο Τζήμα, και τον προϊστάμενο του Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Α/Α’ Χρήστο Δημητρακόπουλο.



Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Έως τώρα έχουμε 50% παραπάνω φωτιές σε σχέση με πέρυσι - Οι συνθήκες στον Βαρνάβα ήταν ανυπέρβλητες

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - «Δεν παίρνω πίσω λέξη» απαντά ο βουλευτής Χανίων


Βίντεο: Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου το έριξαν στην... ελληνορωμαϊκή υπό το βλέμμα του Πομάσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr