Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για το 2,5 ετών κοριτσάκι που έφυγε από τον παιδικό σταθμό

Υπό διερεύνηση η εμπλοκή κι άλλων υπαλλήλων του βρεφονηπιακού σταθμού στην υπόθεση

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά το περιστατικό στον παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, με ένα κοριτσάκι 2,5 ετών να μην γίνεται αντιληπτό από τους υπεύθυνους και να φεύγει μόνο του, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει.

Η 26χρονη βρεφονηπιοκόμος, η οποία συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ζητήθηκε να διερευνηθεί είναι, εκτός από την κατηγορούμενη, σε ποιον άλλον υπάλληλο - δάσκαλο παραδόθηκε η ανήλικη, καθώς η νόμιμη εκπρόσωπος του παιδικού σταθμού αναφέρει την εμπλοκή κι άλλων δασκάλων στην κατάθεσή της.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού, μεταξύ άλλων, θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί όσοι είχαν την φροντίδα της ανήλικης. Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί αν η επιχείρηση τηρούσε όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου προδιαγραφές για τους παιδικούς σταθμούς και να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγραφα για τη νόμιμη λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και σε βάρος της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη διέφυγε της προσοχής της βρεφονηπιοκόμου, αφού αρχικά την είχε παραλάβει και την οδήγησε σε αίθουσα απασχόλησης. Το κοριτσάκι κινούνταν σε πλακόστρωτο δρόμο, εξωτερικά του κτηρίου του παιδικού σταθμού.

Η ανήλικη εντοπίστηκε από την νταντά της, η οποία ανέμενε να την παραλάβει, διότι βρισκόταν σε προσαρμογή και στη συνέχεια παραδόθηκε στη μητέρα της, καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη υποστηρίζει ότι παρέλαβε την ανήλικη και ότι δεν είχε την αποκλειστική εποπτεία της, καθώς στον παιδικό σταθμό υπάρχουν περίπου 30 παιδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Έως τώρα έχουμε 50% παραπάνω φωτιές σε σχέση με πέρυσι - Οι συνθήκες στον Βαρνάβα ήταν ανυπέρβλητες

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - «Δεν παίρνω πίσω λέξη» απαντά ο βουλευτής Χανίων


Βίντεο: Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου το έριξαν στην... ελληνορωμαϊκή υπό το βλέμμα του Πομάσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr