Χαλκιδική: «Η μητέρα του μου ζήτησε να ελαττώσω ταχύτητα» - Η κατάθεση του χειριστή στο λούνα παρκ

Τι κατέθεσαν η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Τις καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, στη Χαλκιδική, η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αλλά και ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Στις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει στους αστυνομικούς ο 18χρονος γιος του ιδιοκτήτη ανέφερε ότι στις 19 Αυγούστου βρισκόταν στον χώρο του λούνα παρκ όταν άκουσε φωνές από το χώρο που βρίσκεται το μηχάνημα “crazy dance” όπου υπάρχουν διπλές θέσεις που περιστρέφονται, ενώ επίσης περιστρέφεται ταυτόχρονα όλο το μηχάνημα.

«Πήγα προς τα εκεί και είδα έναν νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα με πολλά αίματα γύρω του και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος και ο πατέρας μου έφυγαν από τον χώρο του λούνα παρκ ενώ εκεί παρέμεινε η μητέρα μου. Από όσα άτομα ρώτησα για το τι έγινε, καθένας είχε διαφορετική γνώμη και εγώ δεν είδα πώς συνέβη. Δεν γνωρίζω πώς έγινε. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία» είπε.

Η μητέρα του νεαρού που εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο λούνα παρκ, ανέφερε στην κατάθεσή της ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στην πίστα των συγκρουόμενων και άκουσε φωνές από το χώρο που βρίσκεται το μηχάνημα “crazy dance”.

«Πήγα προς τα εκεί και είδα έναν νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος και ο σύζυγός μου έφυγαν από το χώρο του λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το ατύχημα. Δεν γνωρίζω πώς έγινε το ατύχημα καθώς δεν είδα τίποτα, καθώς από το σημείο όπου βρισκόμουν δεν υπήρχε οπτική επαφή και η απόσταση δεν είναι μικρή» σημείωσε.

«Η μητέρα μου ζήτησε να μειώσω ταχύτητα» είπε ο χειριστής

Με τη σειρά του, ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος ο οποίος αρχικά έφυγε από το σημείο της τραγωδίας και παραδόθηκε στην αστυνομία την επόμενη ημέρα, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι εργαζόταν τους τελευταίους έξι μήνες στο συγκεκριμένο λούνα παρκ της Χαλκιδικής και είχε ως αρμοδιότητα να είναι χειριστής στο καράβι. Παράλληλα, όπως είπε, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επί ενάμιση μήνα του έδειχνε πώς να χειρίζεται το μηχάνημα “crazy dance” ενώ το χειριζόταν μόνος του από μέσα Ιουλίου.

Σχετικά με το μοιραίο βράδυ, ανέφερε, ότι η οικογένεια έφτασε περίπου στις 23.15 και ότι ο 19χρονος με τον 16χρονο αδελφό του ανέβηκαν στο μηχάνημα και κάθισαν στο ίδιο κάθισμα. «Ακολούθησα κανονικά την προβλεπόμενη διαδικασία, έβαλα σε όλους ζώνη ασφαλείας, έλεγξα ότι όλα είναι καλά, έκλεισα την πόρτα και έβαλα το μηχάνημα σε λειτουργία. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι ο ιδιοκτήτης μου είπε πως το μηχάνημα θα το χειρίζομαι με ένδειξη ταχύτητα 50 έως 60. Δε γνωρίζω ποια είναι η τιμή μέτρησης. Ξεκίνησα το μηχάνημα για αρχή με ταχύτητα αργή και σταδιακά άρχισα να αυξάνω και έφτασα το δείκτη ταχύτητας στα 50. Τότε η μητέρα των δύο παιδιών μου ζήτησε να χαμηλώσω την ταχύτητα του μηχανήματος για να κατέβουν και τότε εγώ σταδιακά άρχισα να μειώνω τη ταχύτητα», είπε.

Και συνέχισε περιγράφοντας τη στιγμή που ο 19χρονος έχασε τη ζωή του: «Καθώς η ταχύτητα μειωνόταν ξαφνικά είδα να φεύγει το κάθισμα, το ένα από τα δύο παιδιά να πετάγεται και να προσκρούει στα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα του μηχανήματος. Δε θυμάμαι πώς έπεσε, ούτε τι έκανε το άλλο παιδί, καθώς εγώ σοκαρίστηκα από την εικόνα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σταμάτησα άμεσα το μηχάνημα», συμπληρώνει.

Στις επόμενες γραμμές περιγράφει τη στιγμή που αποφάσισε να φύγει από τον χώρο της επιχείρησης και τι έκανε μετά. «Επειδή σοκαρίστηκα πολύ, έφυγα από το χώρο του λούνα παρκ και πήγα στο σπίτι μου που διαμένω προσωρινά στο Πευκοχώρι. Εκεί έμεινα πολύ λίγο και ζήτησα από εάν φίλο να με πάει στο σπίτι μου στο Κιλκίς» αναφέρει, λέγοντας ότι αργότερα είπε στην οικογένειά του τι συνέβη και ύστερα πήγα στο αστυνομικό τμήμα.

Τέλος, σχετικά με το αν γνωρίζει αν είχε γίνει κάποιος τεχνικός έλεγχος στο λουνα παρκ, ο ίδιος απάντησε ότι δε γνωρίζει, ούτε αν έχει σχετική άδεια λειτουργίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο: Απόκοσμες εικόνες από τα νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr