Χαλκιδική: Θρήνος στο μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη - Όση λάσπη και να πετάξουν εγώ θα είμαι όρθιος, λέει ο πατέρας του

Χαλκιδική: Θρήνος στο μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη - Όση λάσπη και να πετάξουν εγώ θα είμαι όρθιος, λέει ο πατέρας του

Παιδάκι άλλο δεν θα χαθεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 19χρονου - Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης

mnimosino-xalkidiki
Στο Διαβατό Ημαθίας, τη γενέτειρα του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τελέστηκε σήμερα μνημόσυνο, καθώς συμπληρώθηκαν εννιά μέρες από τη μέρα που συνέβη η τραγωδία.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε δηλώσεις του ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη τόνισε ότι ο αγώνας του αποδίδει, καθώς δήμοι κλείνουν πάρκα, παιδικές χαρές τα οποία δεν πληρούν μέτρα ή δεν έχουν πιστοποιήσεις και όλα τα σχετικά έγγραφα που ζητά ο νόμος. Παράλληλα, όπως είπε, έχει ζητήσει ήδη την εξαίρεση ενός δικαστικού, εξ αυτών που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς, όπως αναφέρει η πλευρά της οικογένειας, υπάρχει συγγένεια με δικηγόρο της πλευράς του 58χρονου επιχειρηματία, ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3quhfed2mnd)
Κλείσιμο

«Πιστεύω ότι θα σωθούν κάποια παιδιά ό,τι κι αν γίνει, με οποιαδήποτε τρόπο κι αν χρειαστεί να προσπαθήσουμε. Ιδιωτικοί ερευνητές οι οποίοι είναι διορισμένοι από μένα, θα δώσουν σε 48 ώρες στοιχεία στη δημοσιότητα. Για να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η πραγματικότητα. Όση λάσπη και να πετάξουν οι υπερασπιστές της άλλης πλευράς, εγώ θα είμαι όρθιος και θα είμαι με τη φωτογραφία του παιδιού μου. Παιδάκι άλλο δεν θα χαθεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 19χρονου.

Πώς έζησαν την τραγωδία στο λούνα παρκ η μάνα και ο αδελφός του 19χρονου - Τι λένε στις καταθέσεις τους

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όταν ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη ο οποίος σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η τυχαία συνάντηση μεταξύ των δύο έγινε στο δικαστικό μέγαρο, στο οποίο έφτασε ο πατέρας του 19χρονου καθώς την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκιδικής. Από την πλευρά της οικογένειας του νεαρού ζητήθηκε να διερευνηθεί πού τελικά ανήκει το λούνα παρκ, καθώς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια μια εταιρία, ζητώντας να κληθούν και άλλα πρόσωπα για κατάθεση.

Την ίδια ώρα, τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο λουνα παρκ όπως ακριβώς τις περιέγραψαν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, η μητέρα και ο 16χρονος αδελφός του θύματος, δημοσιεύει το protothema.gr.

Μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες δόθηκαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, αποκαλύπτονται όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ, όπου έμελλε να είναι μοιραίο για τον 19χρονο Γιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία όταν εκτοξεύθηκε από το παιχνίδι "Crazy dance".

Ο καβγάς του πατέρα του 19χρονου με την δήμαρχο Κασσάνδρας

Το πρωί της Τρίτης πατέρας του 19χρονου Γιάννη, απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στη δήμαρχο, όταν εκείνη του είπε ότι είναι «μαζί» του. «Σε τι είσαι μαζί μου;», απάντησε ο πατέρας του 19χρονου.

«Δε θα σας περάσει όσα εκατομμύρια και να έχεις. Θα σας συνθλίψω», είπε ο πατέρας του 19χρονου στην κυρία Χαλκιά, η οποία απομακρύνθηκε προς την πίσω πόρτα του δικαστηρίου από μία αστυνομικό, προκειμένου να λήξει το λεκτικό επεισόδιο.

«Αν ήσουν δίπλα μου, θα με είχες στηρίξει και θα άφηνες τα λαμόγια με τις γραβάτες και θα ερχόσουν κοντά μου. Το παιδί μου δεν το ‘φερες και ούτε θα το φέρεις. Έχε τον νου σου. Εγώ τα ‘χω με τους εισαγγελείς. Δε θα σας σώσει τίποτα. Δε με ενδιαφέρουν ούτε τα εκατομμύρια που βγάζεις ούτε τίποτα. Δε θα σας περάσει. Θα σας συνθλίψω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν ντρέπεστε λίγο για όλα αυτά που κάνετε;» είπε ο κ. Καμπαΐλης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3qlzcwpykz5)

«Το κάθισμα έσπασε, είδα τον γιο μου να πετάγεται»

Η οικογένεια που κατάγεται από τη Βέροια, βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και το βράδυ της 19ης Αυγούστου, όπως εξήγησε η μητέρα στους αστυνομικούς, είχαν βγει για βόλτα στον πεζόδρομο της παραλίας του Πευκοχωρίου και αφού έκατσαν για να πιουν έναν χυμό, στη συνέχεια τα παιδιά επέμεναν να πάνε όλοι μαζί στο λούνα παρκ της περιοχής. Μάλιστα, ένα ακόμα τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι η μητέρα αρχικά διαφώνησε όταν ο 19χρονος και ο 16χρονος εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανέβουν στο παιχνίδι "crazy dance", όμως, τελικά, ανέβηκαν.

«Κάθισαν στο ίδιο κάθισμα και το μηχάνημα ξεκίνησε. Εγώ με τον μικρότερο γιο μου, ηλικίας 12,5 ετών καθόμασταν κάτω και παρακολουθούσαμε» είπε αρχικά στην κατάθεσή της, ξεκινώντας να περιγράφει πως έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα.

«Κάποια στιγμή γυρνούσε πολύ γρήγορα (σ.σ. το μηχάνημα) και φώναξα τον χειριστή να ελαττώσει ταχύτητα, πλην όμως εκείνος δεν άκουσε και μετά από λίγο άκουσα ένα τρίξιμο και σε ελάχιστο χρόνο το κάθισμα έσπασε και είδα τον μεγαλύτερο γιο μου να πετάγεται κάτω στο έδαφος με το κεφάλι και τα πόδια του στην τελική θέση του σώματός του να είναι στα κάγκελα του μηχανήματος. Ο άλλος μου γιος κρατήθηκε από το κάθισμα» ανέφερε η μητέρα του θύματος.

«Αμέσως έτρεξα προς το σημείο που είχε πέσει ο γιος μου και με το που τον είδα θόλωσαν τα μάτια μου και άρχισα να φωνάζω. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας όπου μετέβησα κι εγώ μαζί με τα άλλα μου παιδιά και μας ανακοίνωσαν τον θάνατό του» πρόσθεσε, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η οποία δόθηκε στους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

«Σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον αδελφό μου να εξαφανίζεται, να εκτοξεύεται από το κάθισμα»

Ο 16χρονος αδελφός του θύματος, κατέθεσε με τη σειρά του, ότι είχαν σκοπό να διασκεδάσουν και αφού αγόρασαν εισιτήρια, στη συνέχεια θέλησαν να μπουν στα μηχανήματα όπου υπάρχουν διπλές θέσεις και περιστρέφονται, ενώ επίσης περιστρέφεται και όλο το μηχάνημα.

«Πήγαμε να καθίσουμε με τον αδελφό μου σε μία διπλή θέση όμως ήρθε ο χειριστής του μηχανήματος και μας είπε να μας καθίσουμε σε άλλη θέση, χωρίς να μας εξηγήσει το λόγο. Βάλαμε ζώνες και ο χειριστής μας έλεγξε για τη χρήση της ζώνης. Το μηχάνημα είχε κόσμο αλλά δεν ήταν γεμάτο, ούτε στις μισές θέσεις. Λίγο πριν ξεκινήσει το μηχάνημα και ενώ ο χειριστής πήγαινε προς το κουβούκλιο από όπου χειρίζεται το μηχάνημα, είπε σε κάποιον άλλο ‘θα το δώσω τέρμα, θα τους κάνω να μην μπορούν να σηκώσουν τα κεφάλια τους’», ανέφερε ο αδελφός του θύματος.

Και συνέχισε: «Μετά από λίγο ξεκίνησε το παιχνίδι, αρχικά περιστρεφόταν αργά αλλά ξαφνικά άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα και για αρκετή ώρα και τα καθίσματα που καθόμασταν με τον αδελφό μου άρχισαν να τρίζουν. Μετά από λίγο το τρίξιμο δυνάμωσε και άρχισε να ακούγεται πίσω από την πλάτη μας. Είπα στον αδελφό μου ότι το κάθισμα ξεκολλάει και άρχισα να νιώθω την πλάτη του καθίσματος να κινείται και να φεύγει από τη θέση του. Ξαφνικά σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον αδελφό μου να εξαφανίζεται, να εκτοξεύεται από το κάθισμα. Εγώ πρόλαβα και κρατήθηκα από τη χειρολαβή. Γύρισα πίσω, βγήκα από το κάθισμα και είδα τον αδελφό μου πεσμένο κάτω αιμόφυρτο, συγκεκριμένα ανάσκελα και με το κεφάλι προς τα κάτω. Κοίταξα στο κουβούκλιο και είδα ότι ο χειριστής είχε ήδη φύγει και ήταν άδειο. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία. Εγώ από τη συγκινησιακή μου φόρτιση καθώς κατάλαβα ότι ο αδελφός μου χτύπησε πολύ σοβαρά, χτύπησα το τζάμι από το κουβούκλιο το οποίο έσπασε και χτύπησα το δεξί μου χέρι» σημειώσε.

Τι κατέθεσαν η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Παράλληλα, στις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει στους αστυνομικούς ο 18χρονος γιος του ιδιοκτήτη ανέφερε ότι στις 19 Αυγούστου βρισκόταν στον χώρο του λούνα παρκ όταν άκουσε φωνές από το χώρο που βρίσκεται το μηχάνημα “crazy dance” όπου υπάρχουν διπλές θέσεις που περιστρέφονται, ενώ επίσης περιστρέφεται ταυτόχρονα όλο το μηχάνημα.

«Πήγα προς τα εκεί και είδα έναν νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα με πολλά αίματα γύρω του και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος και ο πατέρας μου έφυγαν από τον χώρο του λούνα παρκ ενώ εκεί παρέμεινε η μητέρα μου. Από όσα άτομα ρώτησα για το τι έγινε, καθένας είχε διαφορετική γνώμη και εγώ δεν είδα πώς συνέβη. Δεν γνωρίζω πώς έγινε. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία» είπε.

Η μητέρα του νεαρού που εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο λούνα παρκ, ανέφερε στην κατάθεσή της ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στην πίστα των συγκρουόμενων και άκουσε φωνές από το χώρο που βρίσκεται το μηχάνημα “crazy dance”.

«Πήγα προς τα εκεί και είδα έναν νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος και ο σύζυγός μου έφυγαν από το χώρο του λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το ατύχημα. Δεν γνωρίζω πώς έγινε το ατύχημα καθώς δεν είδα τίποτα, καθώς από το σημείο όπου βρισκόμουν δεν υπήρχε οπτική επαφή και η απόσταση δεν είναι μικρή» σημείωσε.

«Η μητέρα μου ζήτησε να μειώσω ταχύτητα» είπε ο χειριστής

Με τη σειρά του, ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος ο οποίος αρχικά έφυγε από το σημείο της τραγωδίας και παραδόθηκε στην αστυνομία την επόμενη ημέρα, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι εργαζόταν τους τελευταίους έξι μήνες στο συγκεκριμένο λούνα παρκ της Χαλκιδικής και είχε ως αρμοδιότητα να είναι χειριστής στο καράβι. Παράλληλα, όπως είπε, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επί ενάμιση μήνα του έδειχνε πώς να χειρίζεται το μηχάνημα “crazy dance” ενώ το χειριζόταν μόνος του από μέσα Ιουλίου.

Σχετικά με το μοιραίο βράδυ, ανέφερε, ότι η οικογένεια έφτασε περίπου στις 23.15 και ότι ο 19χρονος με τον 16χρονο αδελφό του ανέβηκαν στο μηχάνημα και κάθισαν στο ίδιο κάθισμα. «Ακολούθησα κανονικά την προβλεπόμενη διαδικασία, έβαλα σε όλους ζώνη ασφαλείας, έλεγξα ότι όλα είναι καλά, έκλεισα την πόρτα και έβαλα το μηχάνημα σε λειτουργία. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι ο ιδιοκτήτης μου είπε πως το μηχάνημα θα το χειρίζομαι με ένδειξη ταχύτητα 50 έως 60. Δε γνωρίζω ποια είναι η τιμή μέτρησης. Ξεκίνησα το μηχάνημα για αρχή με ταχύτητα αργή και σταδιακά άρχισα να αυξάνω και έφτασα το δείκτη ταχύτητας στα 50. Τότε η μητέρα των δύο παιδιών μου ζήτησε να χαμηλώσω την ταχύτητα του μηχανήματος για να κατέβουν και τότε εγώ σταδιακά άρχισα να μειώνω τη ταχύτητα», είπε.

Και συνέχισε περιγράφοντας τη στιγμή που ο 19χρονος έχασε τη ζωή του: «Καθώς η ταχύτητα μειωνόταν ξαφνικά είδα να φεύγει το κάθισμα, το ένα από τα δύο παιδιά να πετάγεται και να προσκρούει στα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα του μηχανήματος. Δε θυμάμαι πώς έπεσε, ούτε τι έκανε το άλλο παιδί, καθώς εγώ σοκαρίστηκα από την εικόνα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σταμάτησα άμεσα το μηχάνημα», συμπληρώνει.

Στις επόμενες γραμμές περιγράφει τη στιγμή που αποφάσισε να φύγει από τον χώρο της επιχείρησης και τι έκανε μετά. «Επειδή σοκαρίστηκα πολύ, έφυγα από το χώρο του λούνα παρκ και πήγα στο σπίτι μου που διαμένω προσωρινά στο Πευκοχώρι. Εκεί έμεινα πολύ λίγο και ζήτησα από εάν φίλο να με πάει στο σπίτι μου στο Κιλκίς» αναφέρει, λέγοντας ότι αργότερα είπε στην οικογένειά του τι συνέβη και ύστερα πήγα στο αστυνομικό τμήμα.

Τέλος, σχετικά με το αν γνωρίζει αν είχε γίνει κάποιος τεχνικός έλεγχος στο λουνα παρκ, ο ίδιος απάντησε ότι δε γνωρίζει, ούτε αν έχει σχετική άδεια λειτουργίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Γέννησε η γυναίκα του παλαιοχριστιανού το πέμπτο τους παιδί έπειτα από 42 εβδομάδες κύησης - Γιατί δεν τους δίνουν το νεογνό

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Ο αμφιλεγόμενος Μάικ Λιντς και η «δεύτερη ζωή» που κράτησε 74 ημέρες

Κολωνός: Προκλητικός ο 44χρονος στην απολογία του για τους βιασμούς της 16χρονης - «Σαν αφελής πίστεψα ότι με είχε ερωτευτεί μια νεότερη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης