Ηγουμενίτσα: Χιλιάδες «μαϊμού» αρώματα σε φορτηγό

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της ομάδας Κ9 έκαναν σαν… τρελοί όταν ερεύνησαν το φορτηγό

Τέλος σε μια… μυρωδάτη υπόθεση απόπειρας λαθρεμπορίας έβαλαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι εντόπισαν ένα φορτηγό γεμάτο με εκατοντάδες συσκευασίες από «μαϊμού» αρώματα, το απόγευμα της Δευτέρας!

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της ομάδας Κ9 έκαναν σαν… τρελοί όταν ερεύνησαν το φορτηγό με επικαθήμενο ιδιοκτησίας μιας εταιρείας στη Βουλγαρία, που έφτασε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού με σκοπό να φορτωθεί στο πλοίο για Ιταλία. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν ανάμεσα στο νόμιμο φορτίο του οχήματος κούτες με 6.511 τεμάχια αρωμάτων, τα οποία έφεραν λογότυπα επωνύμων εταιρειών. Όμως, τα συνοδευτικά έγγραφα και τα δελτία αποστολής διεθνών μεταφορών που επέδειξε ο οδηγός ήταν ελλιπή και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για προϊόντα απομίμησης.

Τα “μαϊμού” αρώματα κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν όπως προβλέπεται από την αγορανομική νομοθεσία, το φορτηγό με το επικαθήμενο κατασχέθηκαν και ο αλλοδαπός οδηγός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενος για λαθρεμπορία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί σημάτων.



Ειδήσεις σήμερα:


Τετράχρονο έσπασε κατά λάθος αγγείο ηλικίας 3.500 ετών κατά την επίσκεψή του σε μουσείο του Ισραήλ

Ανακάλεσε την καταγγελία της για βιασμό η 17χρονη Γερμανίδα σε camp Taekwondo στο Καρπενήσι

Τετ α τετ Γεραπετρίτη - Φιντάν την Πέμπτη στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr