Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εκκενώσεων - Δείτε χάρτες με τις περιοχές που θα δεχτούν έντονα καιρικά φαινόμενα

kairos_xr
Με αστάθεια στον καιρό θα μας αποχαιρετήσει το καλοκαίρι σύμφωνα με το meteo.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου προβλέπονται αξιόλογες βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας, και της Τουρκίας.

xartis0
Η έκταση της «Ψυχρής Λίμνης» αποδίδεται με γαλάζιες και μπλε αποχρώσεις. Τα εικονίδια καταιγίδες υποδεικνύουν τις περιοχές που θα δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη 29/08/2024.



Κλείσιμο
Στην Ελλάδα, ήδη η παρουσία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από τις θερμές επιφανειακές αέριες μάζες δημιουργούν συνθήκες αστάθειας, δηλαδή ευνοούν τη δημιουργία καταιγίδων κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές τις απογευματινές ώρες. Από την Πέμπτη 29/8 και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31/8 προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28/8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Ο επόμενος χάρτης (Χάρτης 2) δείχνει το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 30/8.

tot_accum_rain_fri30
Προγνωστικός χάρτης αθροιστικού ύψους βροχόπτωσης μεταξύ Τετάρτης 28 και Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024, από το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.



Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της "Ψυχρής Λίμνης" προκαλεί συνθήκες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν με μεγάλη ακρίβεια από τα προγνωστικά μοντέλα, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα ως προς το ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρίστανε τον διάσημο YouTuber και εκβίαζε εκατοντάδες κορίτσια για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης