Ευγενία Φραγγιά: Επισπεύδεται η υλοποίηση του master plan για το Παλιό Λιμάνι

H Δήμαρχος Σπετσών ανέλαβε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

Με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης του master plan για το Παλιό Λιμάνι το οποίο έχει εγκριθεί από το 2019, ανέλαβε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σπετσών, η δήμαρχος Ευγενία Φραγγιά.

Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του σχεδίου πυρασφάλειας που έχει καταστεί επιτακτική μετά από τρία περιστατικά πυρκαγιάς στο Παλιό Λιμάνι καθώς και η εγκατάσταση τεχνικών μέσων επιτήρησης, που είναι το κύριο εργαλείο πρόληψης τέτοιων περιστατικών.

«Η νέα δημοτική αρχή, με σεβασμό στη συνέχεια της δημόσιας διοίκησης, επέδειξε την εμπιστοσύνη της στην προηγούμενη ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ευελπιστώντας ότι η μακροχρόνια προεργασία για τα έργα βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων των Σπετσών θα οδηγούσε άμεσα στο στάδιο της υλοποίησης.

Άλλωστε, όσες κι αν είναι οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, όσο κι αν απαιτείται ακριβής και ασφαλής σχεδιασμός, κάποια στιγμή μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς διοικήσεως είναι εύλογο να αναμένεται η άμεση υλοποίηση έργων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημάρχου:

«Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η προηγούμενη ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν κατάφερε να προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικών έργων πνοής που ήταν απαραίτητα για την ασφάλεια των υποδομών και των πολιτών του νησιού. Δεν επισπεύσθηκε η ολοκλήρωση του πλάνου πυρασφάλειας, που είχε καταστεί επιτακτική μετά από τρία περιστατικά πυρκαγιάς στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, δεν προωθήθηκε ουσιαστικά η εγκατάσταση τεχνικών μέσων επιτήρησης, που είναι – άλλωστε - το κύριο εργαλείο πρόληψης τέτοιων περιστατικών, δεν επισπεύσθηκε η υλοποίηση του Master Plan, με αποτέλεσμα η συμφόρηση στον θαλάσσιο χώρο των Σπετσών να έχει γίνει ακόμη πιο έντονη.

Η Δήμαρχος Σπετσών, με αίσθημα ευθύνης και έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού αλλά και την σύγχρονη και εύρυθμη εξυπηρέτηση των επισκεπτών , ανέλαβε την ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προσωρινά, για να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, η οποία είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο λόγω της αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης.

Η ανάληψη αυτής της ευθύνης δεν ήταν προσωπική επιδίωξη αλλά επιτακτική ανάγκη για την προώθηση των έργων που θα ωφελήσουν το νησί».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτεμβρίου: Από Αρβανιτάκη, Μάλαμα και Μποφίλιου μέχρι Βίσση, Βανδή και Οικονομόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr