Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης

Προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέπραξε δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

astynomia
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο και για τις οποίες συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας που σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέπραξε δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας 5 χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, από κοινού με ακόμη δύο άτομα επικοινώνησαν την 26η Αυγούστου τηλεφωνικά με ηλικιωμένες γυναίκες και με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος συγγενικού τους προσώπου, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού και τιμαλφών, τα οποία και τους παρέδωσαν οι παθούσες. Από αστυνομικούς της Ασφάλειας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός στο Ηράκλειο ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 9.270 ευρώ, κοσμήματα και συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκεκριμένη ημερομηνία η Αστυνομία δέχτηκε ακόμα 13 αναφορές για παρόμοιες τηλεφωνικές προσπάθειες απάτης, περιπτώσεις όμως για τις οποίες δεν έγιναν οι σχετικές καταγγελίες και ερευνάται αν συνδέεται ο συλληφθείς με αυτές.

Κλείσιμο
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, συνελήφθη, στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων Έλληνας κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 γραμμάρια κάνναβης, 3 γραμμάρια κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας, αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε κάνναβη, συσκευασίες περιέχουσες υπολείμματα κοκαΐνης και πλήθος από κενές πλαστικές συσκευασίες.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης