Ρόδος: Δάσκαλος φέρεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας των υψηλών ενοικίων

«Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι», φέρεται να λέει η ανάρτηση

Το οικιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές σπιτιών δεν περιορίζεται στις πόλεις, αλλά αφορά σε πανελλαδικό φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει διοριστεί στο νησί της Ρόδου, γνωστοποίησε την κατάστασή του μέσα από μια ανάρτηση, στην οποία αναφερόταν στο ότι μένει στο αυτοκίνητό του, επειδή τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και η προσφορά σπιτιών πολύ περιορισμένη.

Όπως αναφέρει το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο «Ροδιακή», ο δάσκαλος έκανε την ανάρτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οποία φέρεται να λέει τα εξής: «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι».

Σε δηλώσεις του χθες, Τρίτη 28 Αυγούστου, στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο,  το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου, κος Γιώργος Γκουτζιαμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο κι εφέτος και υποστήριξε ότι καμία λύση δεν έχει δοθεί, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται και υπηρετούν στα νησιά μας, να μπορούν να βρίσκουν σπίτια για να διαμένουν, με ενοίκιο τέτοιο που να αντέχουν στα οικονομικά τους δεδομένα.

«Δεν μπορεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να παίρνει μισθό της τάξης των 750 – 800 ευρώ και να καλείται να πληρώσει ενοίκιο σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, της τάξης των 500 και 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Δεν μπορεί να αντέξει κανένας άνθρωπος τέτοια δυσβάσταχτα έξοδα. Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να στηρίξει (με έργα και όχι με λόγια και υποσχέσεις) τους συναδέλφους μας αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε δυστυχώς κάτι τέτοιο», επισημαίνει ο κος Γκουτζιμάνης. 


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr