Μήνυση για την ταφή των νεκρών ψαριών στον χείμαρρο Ξηριά κατέθεσε ο Μπέος - Δεν δώσαμε τέτοια εντολή, απαντά η Περιφέρεια

Προσήχθη από την αστυνομία ο χειριστής του μηχανήματος - Άλλοι έδωσαν την εντολή λέει ο δήμαρχος Βόλου και δείχνει την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Δεν έχουμε δώσει τέτοια εντολή απαντά ο Κουρέτας

Στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά του εργολάβου που έθαβε τα νεκρά ψάρια εντός του Ξηριά στο ύψος της γέφυρας Διμηνίου, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Στις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Βόλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατηγόρησε ευθέως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τονίζοντας πως εκείνη ευθύνεται για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χειριστής του μηχανήματος, πήγε να βγάλει ένα μεροκάματο. Όμως αυτοί που έδωσαν την εντολή πρέπει να λογοδοτήσουν. Αυτό που γίνεται είναι έγκλημα, απέναντι στο περιβάλλον και την πόλη και θέλω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει άμεσα ευθύνες. Είναι ντροπή μέσα σε μία κατοικημένη περιοχή με αρκετές γεωτρήσεις γύρω από την ευρύτερη περιοχή, που ο κόσμος πίνει νερό, να θάβουνε νεκρά ψάρια και να μην έχουν φιλότιμο. Αυτό που διαπράττουν είναι έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και κατά των παιδιών και όλης της πόλης. Δεν ντρέπονται λίγο;» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Στη συνέχεια στράφηκε κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος ζητώντας να ταθεί ο Βόλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για πολιτικούς απατεώνες αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόσθεσε ότι ο Βόλος, η Μαγνησία και η Θεσσαλία είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με αίτημα δικό μας παίρνει παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Δείτε βίντεο



Για την μήνυση που κατέθεσε, ο δήμαρχος Βόλου τόνισε στις δηλώσεις του:

«Μηνύω το περιστατικό αυτό. Τον συνέλαβε η αστυνομία τον χειριστή, τώρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Να μάθει ο εισαγγελέας ποιος είναι ο εργολάβος, και ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτό. Αν ακούσατε το πρωί στη συνέντευξη, επειδή το ήξερα, είπα μη τυχόν και πετάξετε σε κάδους ή θάψετε στην πόλη τα ψάρια. Αυτά πρέπει να καούν στη Λάρισα, σε ειδικό χώρο που κάνει καύσεις. Η κοίτη του Ξηριά δεν είναι χώρος ταφής, για να δείτε πόσο παράνομοι είναι και δεν σέβονται την κοινωνία, την πόλη του Βόλου και το περιβάλλον» ολοκλήρωσε.



Ο δήμαρχος Βόλου είχε μεταβεί το απόγευμα στο σημείο που θάβονταν τα νεκρά ψάρια και μαζί με συνεργάτες του ακινητοποίησε το όχημα και κάλεσε την αστυνομία. Ο κ. Μπέος έδειξε άμεσα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ως υπεύθυνο για την ταφή των νεκρών ψαριών.




Σύμφωνα πάντως με τα gegonota.news που επικοινώνησαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας αρνήθηκε ότι δόθηκε εντολή από τον ίδιο για την ταφή των ψαριών μέσα στον χείμαρρο και άφησε υπαινιγμούς για προβοκάτσια από τον Αχ. Μπέο. Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Κουρέτα, κάλεσε τον εργολάβο της Περιφέρειας να ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη. Πάντως, η ίδια επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι τα νεκρά ψάρια που μαζεύονται από την θάλασσα και τον Ξηριά, μεταφέρονται στην προβλήτα 1 του λιμανιού στην Μπουρμπουλήθρα, όπου φορτώνονται σε κοντέϊνερ και οδηγούνται στην εταιρεία ΛΑΒΥΣ της Λάρισας για καύση.


Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και μυθοπλασία - Τι θα δούμε φέτος στην TV με την αφετηρία της νέας σεζόν

Διεγράφη επισήμως η Λινού από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή Παππά στον Τασούλα

Μπαίνουν στα αεροπλάνα μας πιωμένοι, λέει o CEO της Ryanair - «Δύσκολοι» προορισμοί Ελλάδα και Ίμπιζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr