Θεσσαλονίκη: Έντεκα συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia

Θεσσαλονίκη: Έντεκα συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia

Η επιχείρηση, που έγινε παρουσία πταισματοδίκη, προκάλεσε καταγγελία ότι στο κτίριο πραγματοποιούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες

thessaloniki-epeisodia__1_
Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από την επιχείρηση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (28/8), σε διατηρητέο κτίριο επί της λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου επί σειρά ετών στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia».

Την αστυνομική επιχείρηση που έγινε παρουσία πταισματοδίκη προκάλεσε καταγγελία ότι στο κτίριο πραγματοποιούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Τον Ιανουάριο του 2018 το κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες , όλοι ηλικίας από 21 έως 33 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες οικοδομικές εργασίες και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε διατηρητέο κτίριο, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Πέμπτη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Κλείσιμο
Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή τον Αύγουστο του 2020.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia

Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia (2)

Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia (3)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης