Αθήνα: Αντιπαράθεση Δούκα και Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αθήνα: Αντιπαράθεση Δούκα και Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αφορμή έγινε μια αναφορά του πρώην δημάρχου για τη Χρυσή Αυγή πριν δοθεί συνέχεια μέσω αναρτήσεων

doukas-mpakogiannis-arthrou
Σε σφοδρή αντιπαράθεση ήλθαν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από μια αναφορά του πρώην δημάρχου στη Χρυσή Αυγή.

Σε αποστροφή του λόγου του, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «πολλές φορές σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, η Χρυσή Αυγή έχει στηρίξει τη δημοτική Αρχή».

Η παράταξη του Χάρη Δούκα αντέδρασε έντονα στην αναφορά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η διαδικασία.

Κλείσιμο


Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων πήρε τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μπακογιάννης σήμερα ξέφυγε εντελώς. Δεν σεβάστηκε τη μνήμη του νεκρού εργαζόμενου στην καθαριότητα, κάνοντας άκρως υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια.

» Επιχείρησε να ταυτίσει την παράταξή μας με τη Χρυσή Αυγή. Το ότι αδυνατεί να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές, είναι δικό του πρόβλημα. Το ότι επιχειρεί όμως, να διαστρεβλώσει την αλήθεια στο δημοτικό συμβούλιο είναι πρόβλημα όλων μας. Δεν μπορεί η προσωπική του πικρία να τον ωθεί σε προκλητικές, προσβλητικές και χυδαίες ακρότητες.

» Η απόλυτη ταύτισή του με τη γραμμή του Μαξίμου, μόνο ζημιά κάνει στην πόλη. Παρά τις συκοφαντίες και τις αήθεις επιθέσεις, η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη της Δημοκρατίας».

Κάλεσε ακόμη ο δήμαρχος τον κ. Μπακογιάννη να ανακαλέσει, αλλά αυτός αρνήθηκε και είπε ότι «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι». «Απαράδεκτο», απάντησε ο δήμαρχος.



Σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε:

«Ο κύριος Δούκας με κατηγορεί ότι δεν έχω αποδεχθεί την ήττα μου. Ποιος; Ο άνθρωπος που δεν έχει αποδεχθεί την νίκη του. Ο άνθρωπος που από την πρώτη μέρα στενεύεται στη «βολική» θέση του δημάρχου Αθηναίων. Ο άνθρωπος που πατάει στο δημαρχείο στα ρεπό του από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Κύριε Δούκα, σοβαρευτείτε επιτέλους. Σας βλέπουν.

Πρόβλημα όλων μας είναι η καθαριότητα της πόλης που έχει καταρρεύσει. Πρόβλημα όλων μας είναι πως δεν βγάλατε κιχ για την ασφάλεια των εργαζόμενων, παρότι είχαμε νεκρό σε εργατικό ατύχημα. Πρόβλημα όλων μας είναι ότι έχουμε έναν δήμαρχο βιτρίνα».



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης