Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Πώς περιγράφει ο ίδιος στο protothema.gr τον εφιάλτη που έζησε και πώς κατάφερε να σώσει τη ζωη του

Για την εφιαλτική επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουνίου και παρολίγον να αποβεί μοιραία για τη ζωή του, μιλά στο protothema.gr το θύμα, ένας 54χρονος κάτοικος Αμαρουσίου, με σκοπό να επισημάνει την επικινδυνότητα μιας συγκεκριμένης περιοχής όπου δρουν εγκληματικά στοιχεία, τη στιγμή που οι νεαροί δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Το περιστατικό που θα διηγηθεί παρακάτω ο Σπύρος Κούρκουλος συνέβη έξω από τον Ιερό Ναό Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι. Καθώς επέστρεφε στην οικία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε αντιμέτωπος με μέλη συμμορίας.

Ο κ. Κούρκουλος επέστρεφε από τη δουλειά του με το τρένο και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, όταν παρατήρησε ένα παλιό μαύρο Citroën να τον πλησιάζει με αργή ταχύτητα. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, φορούσαν κουκούλες και καπέλα τζόκεϊ σκούρου χρώματος. «Συνέχισα να προχωράω, αλλά από ένστικτο κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει στο protothema.gr.



Όπως διηγείται ο ίδιος, οι δύο άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο και τον ακολούθησαν από απόσταση 150 μέτρων, περιμένοντας τη στιγμή που θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση. Όταν έστριψε στον παράδρομο προς τη γέφυρα, οι άνδρες επιτάχυναν ξαφνικά και τον πλησίασαν επικίνδυνα. «Ο ένας ήταν γύρω στο 1.65-1.70, ηλικίας 19 έως 25 ετών, και ο άλλος στην ίδια ηλικία, λίγο πιο ψηλός, 1.75-1.80» περιγράφει ο κ. Κούρκουλος.

Ο πρώτος δράστης, ο οποίος ήρθε από την αριστερή του πλευρά, τράβηξε μαχαίρι με λάμα μήκους περίπου 10 εκατοστών και τον απείλησε, ζητώντας του να παραδώσει την τσάντα του. Χωρίς να του αφήσουν χρόνο να αντιδράσει, ο δεύτερος δράστης τον προέτρεψε να τελειώνει γρήγορα. Ο 54χρονος συμφώνησε να τους δώσει την τσάντα, όμως, πριν προλάβει να την ανοίξει, δέχθηκε την πρώτη μαχαιριά κάτω από τον πνεύμονα. «Έπαθα σοκ», θυμάται. «Ρώτησα γιατί το έκανε αυτό, αφού τους είπα ότι θα τους δώσω την τσάντα, αλλά τότε δέχθηκα και δεύτερη μαχαιριά στο ίδιο σημείο».

Κατανοώντας ότι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και με το αίμα να ρέει ακατάπαυστα, το θύμα προσπάθησε να προστατευθεί και να δώσει το περιεχόμενο της τσάντας. Ωστόσο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια αυτοάμυνας, κατάφερε να χτυπήσει τον έναν από τους δράστες με τον αγκώνα του στον λαιμό, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ τον δεύτερο τον απέφυγε τραβώντας την τσάντα του και τρέχοντας προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, βρέθηκε σε αδιέξοδο και αναγκάστηκε να πηδήξει τον φράχτη μιας διπλοκατοικίας, όπου κρύφτηκε στον κήπο και κάλεσε την αστυνομία.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βαθύτερο τραύμα του ήταν 3,5 εκατοστά. Τον ενημέρωσαν ότι στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς το μαχαίρι βρήκε κόκαλο και δεν επηρέασε τον πνεύμονα. Παρά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και παραμένουν ασύλληπτοι και η συμμορία, που όπως φαίνεται στοχεύει περαστικούς και κατοίκους της περιοχής Νερατζιώτισσας κατά τις νυχτερινές ώρες, συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητικό focus στις μάχες της καθημερινότητας - Σύσκεψη για τα σχολεία, «μικρές νίκες» στη μάχη με την ακρίβεια

Μπροστά σε «βραχυκύκλωμα» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου - Η οικονομική διάσταση και το βέτο της Τουρκίας

Ξεκινάει τριήμερο κακοκαιρίας - Αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr