Χλιδάτη ζωή για «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων στο Ηράκλειο

Εμένε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και εξορμούσε από αυτό για να παραλάβει χρήματα και τιμαλφή από τα θύματα της σπείρας

Σαν… άρχοντας ζούσε ένας 46χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έμενε σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου και εξορμούσε από αυτό για να παραλάβει χρήματα και τιμαλφή από ηλικιωμένες κατοίκους της πόλης, τις οποίες εξαπατούσαν άγνωστοι προς το παρόν συνεργοί του με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν πέσει θύματα τροχαίου.

Τα τελευταία 24ωρα, τουλάχιστον 13 ανυποψίαστες γυναίκες είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από αγνώστους που παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν μεγάλα ποσά, δήθεν για να χειρουργηθούν άμεσα οι τραυματίες. Δυο από τις ηλικιωμένες, μια 84χρονη και μια 86χρονη, πείστηκαν από τους απατεώνες και συναντήθηκαν με τον “εισπράκτορα” σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, όπου του παρέδωσαν συνολικά 6.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που ξεκίνησαν έρευνα μετά τις απανωτές καταγγελίες, δεν δυσκολεύτηκαν να εξασφαλίσουν υλικό από κάμερες επιχειρήσεων της περιοχής όπου παραδόθηκαν τα χρήματα και να ταυτοποιήσουν τον Βούλγαρο που τα παρέλαβε. Τον εντόπισαν την Τρίτη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, του πέρασαν χειροπέδες και βρήκαν στην κατοχή του 9.270 ευρώ και κοσμήματα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στις δυο ηλικιωμένες και εξετάζεται από πού προέρχονται τα υπόλοιπα.

Ο 46χρονος, που ισχυρίστηκε ότι βρήκε τη “δουλειά” από… αγγελία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου ο οποίος του άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ για το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ζητήθηκε άρση απορρήτου, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του και να εξιχνιαστεί η εμπλοκή τους και σε άλλα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων.



Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί την Παρασκευή και το Σάββατο - Ποιες οι επικίνδυνες περιοχές

Το Netflix τρολάρει και παρουσιάζει την... Ψίμυθο ως το νησί του Lost - Δείτε την ανάρτηση


«Κίνημα» για νέες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ - Προσφυγή στη βάση ζητούν Γεροβασίλη, Φάμελλος και Φαραντούρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr