Έκρυβε παλιά νομίσματα και όπλα στο σπίτι του στο Ηράκλειο

Έκρυβε παλιά νομίσματα και όπλα στο σπίτι του στο Ηράκλειο

Συνελήφθη ένας Έλληνας

irakleio12
Όπλα, πυρομαχικά, αλλά και παλιά νομίσματα άγνωστης αξίας ανακαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου στο σπίτι όπου κατοικεί ένας Έλληνας σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του υπόπτου, το πρωί της Τρίτης, κατέσχεσαν ένα πιστόλι που παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, δυο γεμιστήρες, 148 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Στο χώρο, κατασχέθηκαν και 11 νομίσματα παλαιάς κοπής, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια Αρχαιολογική υπηρεσία για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθεί η αξία τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να εξακριβωθεί η προέλευση των νομισμάτων, ενώ ο ένοικος του σπιτιού συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Συνελήφθησαν με αυτοσχέδια βόμβα

Τους λόγους για τους οποίους είχαν στην κατοχή τους μια αυτοσχέδια βόμβα δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 42 χρόνων και πού σκόπευαν να την χρησιμοποιήσουν, ερευνούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας που τους πέρασαν χειροπέδες το βράδυ της Τρίτης στη Σαντορίνη.

Κλείσιμο
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν όταν στην κατοχή τους βρέθηκαν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε δυναμίτιδα βάρους 72 γραμμαρίων, δέκα κροτίδες και τρία καπνογόνα, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών, με την προανάκριση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης