Σέριφος: Διαμαρτυρίες λουόμενων για τα σκάφη που δένουν 100 μέτρα από τις παραλίες

Με τα σκάφη να δένουν τόσο κοντά στην παραλία, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων

Στη Σέριφο, ένα από τα πιο αγαπημένα κυκλαδίτικα νησιά, η Ψιλή Άμμος, μια από τις πλέον γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες, έχει γίνει το επίκεντρο διαμάχης το φετινό καλοκαίρι.

Οι λουόμενοι εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για την παρουσία σκαφών που δένουν σε απόσταση μόλις 100 μέτρα από την ακτή, θεωρώντας πως αυτή η πρακτική αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλειά τους.

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται μαζί με το ρεπορτάζ καταδεικνύει το πρόβλημα: σκάφη όλων των μεγεθών δένουν σε πολύ μικρή απόσταση από την αμμουδιά, περίπου 100 μέτρα, γεγονός που προκαλεί ανασφάλεια στους κολυμβητές. «Νιώθουμε πως η παραλία μας και τα νερά μας δεν είναι πλέον ασφαλή», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους τακτικούς επισκέπτες της Ψιλής Άμμου.

Κίνδυνοι που από την παρουσία σκαφών κοντά στην ακτή

Η εγγύτητα των σκαφών στην ακτή προκαλεί μια σειρά από ανησυχίες: Με τα σκάφη να δένουν τόσο κοντά στην παραλία, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων, ειδικά για τα παιδιά που κολυμπούν κοντά στην ακτή. Οι προπέλες των σκαφών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, αν κάποιος βρεθεί κατά λάθος κοντά τους.

Οι μηχανές των σκαφών, ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες, μπορεί να εκπέμπουν ρυπογόνες ουσίες στο νερό, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του νερού και επηρεάζοντας την υγεία των λουομένων. Οι λουόμενοι αισθάνονται πως χάνουν την ηρεμία και την ιδιωτικότητά τους, καθώς οι θόρυβοι από τις μηχανές και η έντονη παρουσία των σκαφών διαταράσσουν τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα της παραλίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr