Μόνο έτσι μία πάνα μπορεί να λέγεται Sensitive

Η μόνη επώνυμη βρεφική πάνα που παράγεται στην Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της προς το ευάλωτο δέρμα του μωρού και προσφέρει απόλυτη προστασία.

Ως γονείς, ό,τι επιλέγετε να αγγίζει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας θα θέλετε να είναι ασφαλές και απόλυτα φιλικό. ‘Ετσι, επιλέγετε  πραγματικά φιλικά υλικά, και όχι απλά απαλά υλικά, για την καθημερινή φροντίδα του μωρού σας: 100% βαμβακερά ζιπουνάκια και σεντόνια, 100% φυσικό σφουγγάρι. Σίγουρα και στην πάνα, που αποτελεί στην ουσία ‘το εσώρουχο’ του μωρού τα πρώτα χρόνια της ζωής του, σας ενδιαφέρει τα υλικά που αγγίζουν το δέρμα του να είναι ελεγμένα, απόλυτα φιλικά και ασφαλή, και μάλιστα με αποδείξεις.

Το βρεφικό δέρμα, ιδιαίτερα στα νεογέννητα και στα βρέφη έως 12 μηνών, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Δύο φορές πιο λεπτό από το δέρμα των ενηλίκων…Επιπλέον, το δέρμα αποτελεί φραγμό μικροβίων, επομένως πρέπει να αποφεύγονται ερεθισμοί και συγκάματα. Αν αναλογιστεί κανείς πόσες ώρες οι πάνες για μωρά αγγίζουν απευθείας το δέρμα του μωρού από την ώρα που γεννιέται (περίπου 20.000 ώρες!), καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να είναι σχεδιασμένες με φιλικά υλικά, όχι απλά απαλά στην υφή, και μάλιστα με αποδείξεις.

Για να σχεδιάσεις μια αποδεδειγμένα sensitive βρεφική πάνα χρειάζονται χρόνια έρευνας, κορυφαία συστήματα ποιοτικού ελέγχου και μονάδες παραγωγής με εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό. Μόνο έτσι, η φροντίδα είναι ΜΕΓΑ. Μόνο έτσι, μια πάνα μπορεί να λέγεται Sensitive.

Οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive χάρη στο νέο, μοναδικό κάλυμμα βαμβακερής απαλότητας Cotton Soft, τον Dry Matrix πυρήνα τους που συγκρατεί μεγάλη ποσότητα υγρασίας στο εσωτερικό του πυρήνα, διατηρώντας το δέρμα στεγνό μέρα-νύχτα και μία σειρά από κορυφαίες πιστοποιήσεις ασφάλειας, αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό αξεπέραστης απορροφητικότητας και αποδεδειγμένης φιλικότητας προς το δέρμα του μωρού.

Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η 1η* σε πωλήσεις ανοιχτή βρεφική πάνα στην Ελλάδα.

Pure Care System
Η ΜΕΓΑ, αφουγκραζόμενη πάντα με ευαισθησία τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεχώς αναβαθμίζει τον σχεδιασμό των βρεφικών (και όχι μόνο) προϊόντων της, με στόχο να προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ποιότητας και ασφαλούς προστασίας. Oι βρεφικές πάνες και πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive, που παράγει η ΜΕΓΑ είναι σχεδιασμένες με βάση ένα καθολικό σύστημα Αγνής Φροντίδας «Pure Care System», που αποτυπώνει όλο το σύστημα ελέγχων, πιστοποιήσεων και αυστηρών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας πίσω από την παραγωγή τους. Έτσι, η 100% ελληνική εταιρεία leader στον τομέα της επιβεβαιώνει συνεχώς την υπόσχεσή της για προϊόντα ακόμη υψηλότερης ποιότητας και αναβαθμισμένης βρεφικής προστασίας.

Babylino Sensitive: Βρεφικές πάνες με κορυφαίες πιστοποιήσεις ποιότητας
Για τη ΜΕΓΑ, η ασφάλεια αποτελεί θεμέλιο λίθο και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της, από τη σύλληψη της ιδέας ενός νέου προϊόντος και τον σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή του. Ειδικά για την κατηγορία βρεφικών/παιδικών προϊόντων, η ΜΕΓΑ βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, εξασφαλίζοντας κορυφαίες πιστοποιήσεις ποιότητας από κορυφαίους διεθνείς φορείς.

Οι μόνες με κορυφαία Ευρωπαϊκή διάκριση ασφάλειας
Η κορυφαία αυτή διάκριση αντανακλά την ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής να παράγει ένα απόλυτα ασφαλές βρεφικό προϊόν: τα Babylino Sensitive. Ένα προϊόν που κατάφερε να διακριθεί για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει προς το βρεφικό δέρμα, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση από ειδική κριτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μόνες Medically Tested
Είναι Πιστοποιημένες ως “Medically tested” και ελεγμένες για πιθανότητα βλάβης των κυττάρων ή δημιουργίας ερεθισμού από βλαβερές ουσίες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αυστηρό πρότυπο ελέγχου, ανάλογο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε ιατρικά προϊόντα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή προϊόντα για ευαίσθητες ομάδες (π.χ. πάσχοντες από αλλεργίες, βρέφη 0-3 ετών).

Οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη με διεθνή πιστοποίηση OEKO-TEX® STANDARD 100
Το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100 είναι ένα ενιαίο σύστημα εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε ακατέργαστη, ενδιάμεση και τελική μορφή από όλα τα στάδια παραγωγής και αναγνωρίζεται διεθνώς σε όλο τον κόσμο, πιστοποιώντας ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν πάνω από 200 βλαβερές ουσίες.

Οι αυστηροί έλεγχοι για επιβλαβείς ουσίες και ο κατάλογος κριτηρίων του OEKO-TEX® STANDARD 100 περιλαμβάνει:

  • - Απαγορευμένες αζωχρωστικές, πενταχλωροφαινόλη, ανά-φθοριούχες ουσίες (PFAS, PFCs), κάδμιο, μόλυβδος κ.λπ.
  • - Πολυάριθμες επιβλαβείς χημικές ουσίες, ακόμη κι αν δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί νομικά.
  • - Πολλές κατηγορίες ουσιών που περιλαμβάνουν αμφίβολα χημικά, χωρίς άμεση επίδραση στην υγεία, αλλά πιθανή επιβλαβή επίδραση στο περιβάλλον.


Οι έλεγχοι του OEKO-TEX® STANDARD 100, δεν περιορίζονται στον έλεγχο που ορίζουν οι ελάχιστες νομικές απαιτήσεις και συνεπώς στις βλαβερές ουσίες που έχει απαγορεύσει η νομοθεσία. Δείτε περισσότερα στο: https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/oeko-tex-standard-100. Αντιθέτως, η ΜΕΓΑ διενεργεί ελέγχους πέραν των νομικά απαγορευμένων ουσιών, για πλήθος άλλων ουσιών που είναι ύποπτες ή υπό έρευνα για πιθανή πρόκληση βλάβης στον οργανισμό.

Οι Babylino Sensitive δεν περιέχουν lotion, latex, parabens και τα EU 26 αλλεργιογόνα.

Mε την εμπιστοσύνη των ειδικών
Οι ελληνικές πάνες και πάνες-βρακάκι  Babylino Sensitive Cotton Soft διαθέτουν μια σειρά από επιπλέον σημαντικές εγγυήσεις ποιότητας και ασφάλειας:

  • - Είναι κλινικά ελεγμένες με άριστα αποτελέσματα, μετά από έλεγχο 4 εβδομάδων σε βρέφη υπό την επίβλεψη δερματολόγων και παιδιάτρων στο Δερματολογικό εργαστήριο Dermatest (Γερμανία).
  • - Συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Δερματολογίας.
  • - Συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας.

Τα προϊόντα Babylino Sensitive είναι σχεδιασμένα με σεβασμό στο περιβάλλον
Οι τελευταίες τάσεις προς τη βιώσιμη ανάπτυξη προβλέπουν διαρκή επανασχεδιασμό των προϊόντων και διαδικασιών, καθώς και σημαντικές επενδύσεις (π.χ. σε ΑΠΕ), με υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και παράλληλη προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης και της προϊοντικής διαφάνειας.
Η ΜΕΓΑ, στην προσπάθειά της να συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί συγκεκριμένα περιβαλλοντολογικά προγράμματα. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συνειδητή αυτοδέσμευσή της που πηγάζει από τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες της. Με το στρατηγικό πλάνο Act Green: Redesign - Reduce - Recycle, μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Θέτει στόχους που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Τα προϊόντα Babylino Sensitive είναι σχεδιασμένα με σεβασμό στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα:

  • - Για την παραγωγή τους η ΜΕΓΑ προμηθεύεται 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ και ΣΥΘΗΑ).**
  • - Η ΜΕΓΑ υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτοπαραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα. Η επένδυση αφορά σε εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 3MWp, σε 25.000 τ.μ. οροφής των κτιριακών της εγκαταστάσεων στις Αχαρνές.

  • - Η ΜΕΓΑ έχει λάβει τη Διεθνή Πιστοποίηση Zero Waste to Landfill, σε επίπεδο Platinum, καθώς, τόσο το 2022 , όσο και το 2023, η μονάδα παραγωγής της έχει επιτύχει 99,8% ποσοστό ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης του waste της παραγωγής.
    • - Τα χαρτοκιβώτια είναι 100% ανακυκλώσιμα και περιέχουν κατά 100% υλικά που προωθούν την κυκλική οικονομία.***
    • - Οι σακούλες συσκευασίας είναι 100% ανακυκλώσιμες και περιέχουν υλικά που προωθούν την κυκλική οικονομία, μέσα από αυστηρή διαδικασία ανακύκλωσης, όπου ελέγχεται η ασφάλεια του υλικού.***
    • - Τα προϊόντα Babylino δεν δοκιμάζονται σε ζώα.
       

    ** Πιστοποιημένο και ελεγμένο από εξωτερικό φορέα.
    *** Ελέγξτε τις τοπικές διαδικασίες ανακύκλωσης

Sensitive”- Η ύψιστη υπόσχεση σεβασμού προς το ευάλωτο δέρμα του μωρού.
Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ  δημιούργησε  πρώτη παγκοσμίως το “Sensitive” concept, μια αδιαμφισβήτητη αξία στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής ήδη από το 1997. Χάρη στη μοναδική ευαισθησία της ΜΕΓΑ για διασφάλιση της μέγιστης δυνατής φιλικότητας των προϊόντων της προς το δέρμα, ο πήχης προστασίας στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ανέβηκε πιο ψηλά από ποτέ, καθώς για τη ΜΕΓΑ η απόλυτη προστασία είναι μόνο η Sensitive προστασία. Έτσι, από την πρώτη ημέρα σχεδιασμού των Babylino Sensitive, η ΜΕΓΑ εξασφαλίζει στους γονείς και το μωρό τους ένα βρεφικό προϊόν φροντίδας που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η απόφαση αυτή υπερβαίνει τις νομικές απαιτήσεις που ορίζει το δίκαιο της ΕΕ. Η ΜΕΓΑ διερευνά πλήθος υλικών και επιλέγει με αυστηρά κριτήρια μόνο υλικά που συνδυάζουν άριστη απορροφητικότητα, αλλά και εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας. Γι’ αυτό εξάλλου, οι βρεφικές πάνες Babylino oνομάστηκαν «sensitive», δίνοντας την ύψιστη υπόσχεση σεβασμού προς το ευάλωτο δέρμα του μωρού. Δεν είναι τυχαία οι 1ες * σε Πωλήσεις  βρεφικές πάνες στην Ελλάδα.

Τέλος, είναι η μόνη επώνυμη βρεφική πάνα που παράγεται στην Ελλάδα.

* Στοιχεία Nielsen IQ: Ανοιχτές βρεφικές πάνες, Total Greece, Volume-Value market shares, 2023-YTD 14.07.2024.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr