Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες από την κατάληψη Liberatia

Στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί αλληλέγγυοι, ενώ οι συλληφθέντες αποχώρησαν από το κτίριο με συνθήματα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 11 που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση στην πρώην κατάληψη Libertatia, στο διατηρητέο κτήριο επί της λεωφόρου Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί στη συνέχεια. 

Ανάμεσα σε όσους συνελήφθησαν ήταν επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 33 έτη, στους οποίους η αστυνομία αποδίδει ότι εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες εντός του κτιρίου.

Στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί αλληλέγγυοι, ενώ οι συλληφθέντες αποχώρησαν από το κτίριο με συνθήματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, που θα ανατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας, θα ζητηθούν μεταξύ άλλων η έκθεση αυτοψίας από αρμόδια πολεοδομική αρχή για τις αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες καθώς και να επισυναφθούν αποφάσεις που χαρακτηρίζουν το κτήριο διατηρητέο.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ μπήκαν στην κατάληψη παρουσία δικαστικού λειτουργού και προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που ήταν εντός του χώρου.

Στο συγκεκριμένο κτίριο υπήρχε επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia». Τον Ιανουάριο του 2018 το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή τον Αύγουστο του 2020.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr