Βόλος: Απίστευτες εικόνες από drone δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών στον Ξηριά - Δείτε βίντεο

Βόλος: Απίστευτες εικόνες από drone δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών στον Ξηριά - Δείτε βίντεο

Το χρώμα του νερού φαίνεται να έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους - Τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία πλέον τα συγκρατεί

psaria-volos-xr
Ένα drone κατέγραψε εικόνες που αποτυπώνουν την τεράστια οικολογική καταστροφή, με πλήθος νεκρών ψαριών να έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά, στο δίχτυ που έχει τοποθετηθεί για την προστασία του Παγασητικού.

Όπως φαίνεται από τα εναέρια πλάνα με drone που κατέγραψαν τα gegonota.news, τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία πλέον τα συγκρατεί. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου.

Δείτε βίντεο:
«Πετάξαμε» πάνω από τον Ξηριά – Κόκκινος ο χείμαρρος από το αίμα των ψαριών


Ωστόσο, κάθε φορά που τα «μαχαίρια» απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

Το ειδησεογραφικό μέσο, το οποίο βρέθηκε στο σημείο στις 7:00 σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου το πρωί, ανέφερε ότι μέχρι τις 10:00 είχαν γεμίσει δυο φορτηγά με νεκρά ψάρια.

Δείτε φωτογραφίες από drone:
ksirias4
ksirias3
ksirias2
ksirias
ksirias1


Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα νεκρά ψάρια στο Βόλο, ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες

Υπενθυμίζεται πως κατεπείγουσα έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

Ζητά να διερευνηθεί, αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής.

Να διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ’ αυτόν.

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 

Ενόψει της εφιαλτικής εικόνας με τόνους νεκρών ψαριών της λίμνης Κάρλας στον Παγασητικό, και με προφανείς τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην οικονομική ζωή του νομού, παρακαλούμε να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί, εκτός των άλλων, αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής.

Να διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ’ αυτόν.

Να ελεγχθεί επίσης αν το θυρόφραγμα έπρεπε να κλείσει σε προγενέστερο χρόνο, μόλις δηλ. εμφανίστηκαν νεκρά ψάρια στον Παγασητικό ή ακόμη και προγενέστερα, ενόψει της χαμηλής στάθμης του νερού στην Κάρλα.

Να διερευνηθεί επί πλέον αν υπάρχει και ποιο είναι το εγκεκριμένο σχέδιο αποστράγγισης νερού από τη λίμνη Κάρλα, καθώς επίσης ποιος έδωσε την εντολή ταφής νεκρών ψαριών στο χείμαρρο Ξηριά (δείτε και την αναφορά στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου την 27-8-2024, συνημμένο σχετικό δημοσίευμα του thessaliatv, σε εργολαβία για τη συλλογή των ψαριών από τη γέφυρα Διμηνίου και πάνω και σε δίχτυ του Λιμεναρχείου στον Ξηριά).

Να ενημερωθούμε σχετικά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης