ΑΠΘ: Υποδοχή των Ολυμπιονικών φοιτητών Γκαϊδατζή και Φίτσιου από τον Πρύτανη, Χαράλαμπο Φείδα

ΑΠΘ: Υποδοχή των Ολυμπιονικών φοιτητών Γκαϊδατζή και Φίτσιου από τον Πρύτανη, Χαράλαμπο Φείδα

«Αποτελεί χαρά για το σύνολο των ελληνικών ΑΕΙ, το γεγονός ότι αθλητές και αθλήτριες που προέρχονται από αυτά, φέρνουν στη χώρα μας μία τόσο μεγάλη τιμή», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ

aristoteleio-olympionikes
Τους Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωή Φίτσιου, υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας. Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκαν οι εξαιρετικές διακρίσεις των φοιτητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής, φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, φοιτητή Βιολογίας του ΕΚΠΑ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Η Ζωή Φίτσιου, απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, κατέκτησε, επίσης, το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, μαζί με τη Μιλένα Κοντού.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, υποδέχθηκε τους νεαρούς Ολυμπιονίκες, που προέρχονται από τους κόλπους του Αριστοτελείου, δηλώνοντας: «Αντλούμε χαρά και περηφάνια από την επιτυχία σας να στεφτείτε ολυμπιονίκες, μια επιτυχία που αποτελεί την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή και μια αθλήτρια. Αποτελεί μεγάλη χαρά, όχι μόνο για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για το σύνολο των ελληνικών ΑΕΙ, το γεγονός ότι υφίστανται στις τάξεις του ή προέρχονται από αυτές αθλητές και αθλήτριες που φέρνουν στη χώρα μας μία τόσο μεγάλη τιμή».

457286511_909667477855585_2273277831240877905_n
Κλείσιμο


Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην επιτυχία τους, ως απλός «συμμέτοχος» στη χαρά τους αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα, πως όσα πέτυχαν οι Ολυμπιονίκες, αποτελούν ένα πραγματικό άθλο, που συνδέεται αποκλειστικά με σκληρή δουλειά και αυταπάρνηση, ίδιον όσων κάνουν πρωταθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο.

457220464_909667471188919_5497873081456501316_n


Τόνισε δε την ανάγκη από πλευράς Πανεπιστημίων αλλά και Πολιτείας να δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα προκειμένου να παρέχονται τα εχέγγυα στους αθλητές και αθλήτριες, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις προσπάθειές τους χωρίς να στερούνται της ακαδημαϊκής τους διαδρομής. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης: «Τόσο τα ελληνικά Πανεπιστήμια όσο και η Πολιτεία οφείλουμε από κοινού στο μέλλον να δώσουμε την πρέπουσα βαρύτητα ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριές μας να έχουν τα απαραίτητα μέσα και εχέγγυα για να μπορούν να σπουδάζουν ακολουθώντας παράλληλα ανεμπόδιστα το ταλέντο και τα όνειρά τους και να συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Υποδομών, Καθηγητής Δημήτριος Κουσενίδης, και η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αν. Καθηγήτρια Στέλλα Λάββα.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης