Σφάζονται Κουρέτας και Μπέος για τα νεκρά ψάρια: Είναι ανίκανος, δεν κάνει τίποτα, λέει ο περιφερειάρχης - Είσαι πολιτικός απατεώνας, του απαντά ο δήμαρχος

Σφάζονται Κουρέτας και Μπέος για τα νεκρά ψάρια: Είναι ανίκανος, δεν κάνει τίποτα, λέει ο περιφερειάρχης - Είσαι πολιτικός απατεώνας, του απαντά ο δήμαρχος

Την ώρα που οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κάνουν τον γύρο του κόσμου Μπέος και Κουρέτας συνεχίζουν τα... γαλλικά για τις περιβαλλοντικό έγκλημα και τις ευθύνες

kouretas-mpeos-arthrou
Μαίνεται ο πόλεμος ευθυνών στη σκιά της θλιβερής κατάστασης στη Μαγνησία και ειδικότερα στον Βόλο με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έφτασαν από την λίμνη Κάρλα στον Παγασητικό.

Ενώ οι εικόνες με την απάραντη θάλασσα νεκρών ψαριών κάνουν τον γύρο του κόσμου και η εισαγγελέας του Αρείου πάγου ζητά επειγόντως απαντήσεις όπως επίσης και την απόδοση ευθυνών, ο δήμαρχος Βόλου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας βρίσκονται στα μαχαίρια με τον πρώτο να κατηγορεί τον κ. Κουρέτα ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον δεύτερο να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η σκληρή κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε με την αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στον Παγασητικό και τον χείμαρρο Ξηριά όπου σταμάτησε ένα σκαπτικό μήχάνημα το οποίο όπως ανέφερε έθαβε τα νεκρά ψάρια στην κοίτη του χειμάρρου. Ο Αχιλλέας Μπέος επετέθη με σκληρές εκφράσεις κατά του Δημήτρη Κουρέτα (σ.σ.τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων νούμερο) ισχυριζόμενος ότι η ταφή των ψαριών στον Ξηριά γίνεται με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Τι απαντά ο κουρέτας για τον Ξηριά...

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση...

Κλείσιμο
«Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του στον Ταχυδρόμο ανέφερε επίσης: «Δεν δώσαμε καμία εντολή σε εργολάβο να θάψει ψάρια. Εχουμε ενεργή σύμβαση με εταιρεία που συγκεντρώνει τα νεκρά ψάρια σε μία άκρη πριν ακολουθήσει δεύτερο μηχάνημα για να τα φορτώσει σε κοντέινερ για να οδηγηθούν για καύση. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία θα προσκομίσουμε στην Εισαγγελία. Για ποιο λόγο να δώσουμε εντολή να τα θάψουν, όταν έχουμε σύμβαση για καύση;», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Ο ίδιος ανταπέδωσε τα πυρά στον δήμαρχο: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά όλων και ο Μπέος κάθεται και κοιτάει. Είναι ανίκανος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς κάνουμε. Πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι σαν τους παππούδες που κάθονται και διηγούνται ιστορίες στα εγγόνια τους. Και ξαφνικά απέκτησε οικολογικές ανησυχίας. Ποιος; Ο Μπέος; Ποιος τις έχασε και τις βρήκε αυτός;».

Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος απαντά ο Μπέος

Λίγη ώρα μετά τις διαβεβαιώσεις Κουρέτα ο Αχιλλέας Μπέος επανήλθε και κατηγόρησε ευθέως τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ως τον μοναδικό υπεύθυνο της κατάστασης.

Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη για αδράνεια και ανευθυνότητα επειδή δεν έκλεισαν το θηρόφραγμα. Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να παίζουν παχνίδια σε βάρος του βολιώτικου λαού είπε και τόνισε ότι είναι κρίμα να την πληρώσει ο χειριστής του μηχανήματος στον Ξηριά. 

Δείτε βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3sie26eux8h)


Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Γρηγόρης Μόργκαν: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι λίγο πριν τον γάμο τους

Καλλιθέα: Η στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου με την 27χρονη να «καρφώνεται» σε κολόνα - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 18χρονη για τον βιασμό του 20χρονου - Γνωρίζονταν 10 μήνες και είχαν σχέση, λέει το περιβάλλον της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης