Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάγγερ: H κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, λέει

Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάγγερ: H κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, λέει

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην εκπομπή στον Kosmos FM της ΕΡΤ - Τι προηγήθηκε

ert1
Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωσήφ Βάγγερ μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης για την πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του με αφοιρμή σχόλια που διατύπωσε από την εκπομπή του για το παλαιστινιακό ζήτημα.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο παραγωγός ανέφερε:

«Η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είπε αυτά που περιμέναμε να πει...πρώτη η ΕΡΤ πριν έναν μήνα !
Ωστόσο η διοίκηση, όχι μόνο δε με προστάτεψε στον βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε η γνωστή συμμορία του ντοκουμέντου εις βάρος μου αλλά αντίθετα έριξε κι άλλο νερό στον μύλο της στοχοποιησής μου.
Αυτή η αντιμετώπιση με έκανε να νοιώσω μόνος, ευάλωτος και πολύ απογοητευμένος απο την στάση των "συναδέλφων" που αποφάσισαν αμέσως να με απομακρύνουν από το πρόγραμμα και να με παραπέμψουν στο πειθαρχικό, ενώ ήμουν σε άδεια.
Σήμερα επιτέλους νοιώθω ότι αυτό που θεωρούμε αυτονόητο δεν είναι ένας ακόμα μύθος.
Ραντεβού το ΣΚ 16:00 στο kosmos με "Μουσικές Ιστορίες"

Δείτε την ανάρτησή του

Κλείσιμο
457277437_1351186459601798_8576798879554123466_n


Ο Ιωσήφ Βάγγερ στην επίμαχη εκπομπή στον Kosmos FM της ΕΡΤ για την οποία κινήθηκε σε βάρος του η πειθαρχική διαδικασία, έκανε σχόλια για την Παλαιστίνη, αναφερόμενος σε μια πρόσφατη συναυλία του συγκροτήματος Thievery Corporation όπου υψώθηκε η σημαία του κράτους της Παλαιστίνης και μίλησε για τον αντισημιτισμό που έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις.

Ο Ιωσήφ Βάγγερ είχε επικρίνει τα μέλη του συγκροτήματος Thievery Corporation, ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις στο Ισραήλ από άνδρες της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023, που είχαν ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία περισσότερων από 1.150 αμάχων, βιασμούς, βασανιστήρια, πολλούς τραυματίες και την ομηρεία 132 πολιτών, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν και σήμερα να κρατούνται.

Μετά από αυτό, υπήρξε αντίδραση από την διπλωματική αποστολή της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, η οποία διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην ΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Βάγγερ, όπως ζήτησε με την επιστολή της η Παλαιστινιακή Αρχή και απομακρύνθηκε από τη συχνότητα του σταθμού.

Το θέμα έφτασε στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο για την ΕΡΤ υφυπουργό Παύλο Μαρινάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα και αφού ενημερώθηκε, φέρεται να διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνσηότι η ελευθερία του λόγου δεν μπαίνει στο ζύγι και δεν είναι δυνατόν να διώκεται ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επειδή εξέφρασε τις απόψεις του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης