Με βία εξανάγκαζε μετανάστες να δουλεύουν χωρίς να τους πληρώνει

Eίχε διορίσει επιστάτες δυο από τους αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 27 χρόνων, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία στους άτυχους εργάτες γης

Δεν έφτανε που απασχολούσε μη νόμιμους αλλοδαπούς στις καλλιέργειές του ένας 50χρονος ιδιοκτήτης κτημάτων σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία, αλλά παρακρατούσε και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλε με τη βία να εργάζονται σκληρά χωρίς να τους πληρώνει.

Μάλιστα, είχε διορίσει επιστάτες δυο από τους αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 27 χρόνων, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία στους άτυχους εργάτες γης. Ένα από τα θύματα κατάφερε να ξεφύγει και υπέβαλε καταγγελία στους του αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι έκαναν έρευνα στα κτήματα του 50χρονου το βράδυ της Τρίτης και βρήκαν στην κατοχή των δυο αλλοδαπών επιστατών τα διαβατήρια οκτώ εργατών γης που παρακρατούσαν παράνομα.

Οι επιστάτες και ο κτηματίας συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση. Ωστόσο, συνελήφθησαν και έξι αλλοδαποί εργάτες ηλικίας 22 ως 35 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στη Θεσσαλονίκη

Υπέρ της συνέχισης της στήριξης στο Ισραήλ η Κάμαλα Χάρις - Τι είπε στη συνέντευξή της για τη μετανάστευση και τον Τραμπ

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr