Βύρωνας: «Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα

Ο ληστής μπήκε στο σπίτι της ενώ κοιμόταν, την ξυλοκόπησε και της άρπαξε τα κοσμήματα - Λίγο αργότερα και ενώ ήταν στο σπίτι της κόρης της, ο ίδιος εισέβαλε και εκεί

Τον απόλυτο τρόμο έζησε χθες το πρωί στον Βύρωνα μια 86χρονη στα χέρια ενός θρασύτατου ληστή ο οποίος μπήκε στο σπίτι της ενώ κοιμόταν, την ξυλοκόπησε και της άρπαξε τα κοσμήματα.

Ωστόσο, ο εφιάλτης για την ηλικιωμένη δεν σταμάτησε εκεί καθώς μισή ώρα αργότερα, την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της κόρης της για να ζητήσει βοήθεια, βρέθηκε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον κακοποιό ο οποίος είχε μπουκάρει στον επόμενο του στόχο. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 5 το πρωί της Πέμπτης με τον 40χρονο αλλοδαπό να σπάει το παντζούρι και να εισβάλει στο ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κορδελιού.

Εκείνη την ώρα η 86χρονη κοιμόταν και ξύπνησε βλέποντας πάνω από το κρεβάτι της έναν άγνωστο άνδρα να της κλέβει το σταυρό.


«Ακούω τις γρίλιες και βλέπω ένα παλικάρι μπροστά μου. Κάθεται στο κρεβάτι, μου παίρνει τα χρυσαφικά, ο,τι είχα, το σταυρό και κάθεται. Κάνει το σπίτι άνω-κάτω και μου λέει 'θελω λεφτά και χρυσαφικά'», περιγράφει στο protothema.gr η 86χρονη η οποία φέρει ακόμα στο πρόσωπό της τα σημάδια απο τα χτυπήματα του αδίστακτου κακοποιού.

Μελανιές, εκδορές και ένα πρησμένο μάτι αποτυπώνουν τη μανία με την οποία ο δράστης χτυπούσε την άτυχη γυναίκα. «Μου λέει 'πρόσεχε, μην πας στην Αστυνομία γιατί εγώ θα είμαι αύριο πάλι εδώ και θα σε σκοτώσω'. Είχε ένα στυλό και έψαχνε στο δωματιάκι.  Του λέω 'σε παρακαλώ αγόρι μου, έχεις μανούλα; Έχεις πατέρα; Φύγε, σε παρακαλώ'. Ήθελε να με ξαπλώσει στο κρεβάτι. Φοβόμουν εγώ μη με σφάξει.

'Δεν έχεις λεφτά ε; ', μου λέει και μου δίνει μια σφαλιάρα. Είχε ένα πλαστικό στυλό και μου το έχωνε στην κοιλιά. 'κ. Μαρία είναι τα τελευταία σου τώρα', είπα εγώ. Και μετά μου τράβηξε μια κουτουλιά και είδα τον ουρανό σφοντύλι. Έτρεχαν τα αίματα στο κεφάλι μου... Αυτός μου έλεγε 'εσύ τα έφαγες τα ψωμιά σου, τι θες να ζήσεις;», λέει η ηλικιωμένη η οποία είδε το δράστη να φεύγει από την πόρτα νομίζοντας πως γλίτωσε.

Στη συνέχεια πήγε στο διπλανό σπίτι, όπου μένει η κόρη της, για να της πει τι συνέβη. Εκεί, για κακή της τύχη είδε ξανά το ληστή να έχει μπουκάρει στο σπίτι και να απειλεί αυτή τη φορά το παιδί της. Οι δύο γυναίκες αφού του έδωσαν όσα χρυσαφικά είχαν στο διαμέρισμα κατάφεραν να τον παγιδεύσουν και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.  Λίγη ώρα αργότερα, οι Αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών ενώ είχε περάσει παράνομα στη χώρα μας από την Αλβανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στην Ιαπωνία και ταλαντευόταν από τους πανίσχυρους ανέμους

Πιερρακάκης: Έχουμε κάνει 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών φέτος - Τι θα ισχύει για κινητά και αποβολές


Χειροκροτούσαν όρθιοι επί 15 λεπτά τη Τζολί στη Βενετία για τη Μαρία Κάλλας - Βίντεο με τη συγκίνησή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr