Κακοκαιρία: Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ώρες - Δείτε live την κίνηση

Κακοκαιρία: Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ώρες - Δείτε live την κίνηση

Χαλάζι, κεραυνοί και μπουρίνια έπληξαν την πρωτεύουσα, προσοχή σε Στερεά, Σποράδες, Θεσσαλία και Πελοπόννησο - Έπεσε σε τρύπα αυτοκίνητο στον Άγιο Ελευθέριο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

mpora-arthrou-
Δυνατές βροχές και κεραυνοί πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική, με μεγάλους κεντρικούς δρόμους να έχουν «πλημμυρίσει». Παράλληλα, η κίνηση στους δρόμους καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση των οδηγών.

Αναλυτικότερα, οι δρόμοι στα Νότια Προάστια, από Καβούρι μέχρι Άλιμο, έχουν μποτιλιαριστεί και πολλά από τα φανάρια, μάλιστα, έχουν χαλάσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα, αλλά τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Λεωφόρος Κηφισού, η οποία φαίνεται μποτιλιαρισμένη από το ύψος των Αγίων Αναργύρων ως και τον Πειραιά. 




Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ.

kinisi

Στα Βόρεια Προάστια, η Λεωφόρος Κηφισίας έχει αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα στo ύψος του Χλανδρίου ως το Μαρούσι, στην κατεύθυνση προς Κηφισιά.


Προβλήματα στην Αττική Οδό 

Την ίδια στιγμή, στην Αττική Οδό, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις από 15-20 λεπτά, από τον κόμβο Πλακεντίας ως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Κηφισίας ως τον κόμβο Μεταμόρφωσης που κυμαίνονται από 15 ως και 20 λεπτά.


Σημαντικά ήταν τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Αθήνα το μεσημέρι. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

xartis-vroxi

Έπεσε σε τρύπα αυτοκίνητο στον Άγιο Ελευθέριο

Σε μια μεγάλη τρύπα έπεσε το πρόσθιο τμήμα ενός ΙΧ αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, κοντά στον ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια.

Στον δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα υπήρχε συσσώρευση υδάτων με συνέπεια η τρύπα να μην είναι ορατή στους οδηγούς.

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στον αυχένα και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Χαλκίδος.






Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Σημειώνεται ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη επικαιροποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Ο καιρός στην Αθήνα

Παράλληλα, σε ολόκληρη την πόλη ακούγονται δυνατές βροντές, ενώ στον ουρανό κεραυνοί έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους από νωρίς το μεσημέρι. 

Η κακοκαιρία άρχισε να εκδηλώνεται λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, τα οποία επεκτάθηκαν στα βόρεια προάστια, ενώ κινήθηκαν νοτιότερα και δυτικά, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο από τον Κηφισό, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην περιοχή των Πατησίων, μάλιστα, ρίχνει και χαλάζι.


Καταιγίδα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας

Γύρω στις 2:30, η βροχόπτωση έφτασε και στο κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες και τους τουρίστες να προσπαθούν να προφυλαχθούν από το νερό με ομπρέλες, αλλά και βρίσκοντας καταφύγιο σε υπόστεγα.




Επιπλέον, σε πολλές περιοχές στα Βόρεια Προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, σημειώνονται διακοπές ρεύματος λόγω και των κεραυνών.

Στην περιοχή που έχει χάσει μεγάλο δασικό πλούτο λόγω της φωτιάς στις 11 Αυγούστου, τα φαινόμενα είναι έντονα, ενώ η ποσότητα του νερού είναι δύσκολο να συγκρατηθεί.

❗️⛈️ Video την καταιγίδα που πέρασε πριν από λίγο από τα δυτικά προάστια της Αττικής Βίντεο : @gsweather

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, August 30, 2024





athina_vroxi1
athina_vroxi2
athina_vroxi3


Έντονα είναι, στο μεταξύ, και τα κεραυνικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο Ιόνιο, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

keraunoi_tora

Στην Εύβοια, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην πόλη του Αλιβερίου από νωρίς το μεσημέρι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτύπησε» περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.


Ισχυρή καταιγίδα στο Αλιβέρι
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Για τον σκοπό αυτό συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης
 «μπουρινιών», κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στους χάρτες του meteo / Εθνικού Αστεροσκοπείου, που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής.
xartis1
Χάρτης 1: Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Παρασκευής 30/08

xartis2
Χάρτης 2: Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες (18:00 – 21:00) της Παρασκευής 30/08
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.



Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Ο Ολυμπιακός με Πόρτο και Λυών - Ο ΠΑΟΚ με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ - Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον δήμο Λάρισας

Βύρωνας: «Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης