Κακοκαιρία στην Αττική: Σε Βριλήσσια, Πατήσια, Μαρούσι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Κακοκαιρία στην Αττική: Σε Βριλήσσια, Πατήσια, Μαρούσι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Στο «κόκκινο» οι κίνηση στους δρόμους - Δείτε χάρτη

kairos-attiki
Σημαντικά ύψη βροχής σημειώνονται στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8). Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

xartis-vroxi


Στο κόκκινο η κίνηση λόγω της κακοκαιρίας

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής παρατηρείται λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει την πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί που ανεβαίνουν τη Λεωφόρου Κηφισού από το Φάληρο έως και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, αυξημένη ροή παρατηρείται και στους κεντρικούς άξονες της Αθήνας, όπως Αλεξάνδρας, Μεσογείων, άνοδος της Λ. Κηφισίας, Βασ. Σοφίας, Σταδίου και Φιλελλήνων.

Δείτε τον χάρτη με την κίνηση λίγο μετά τις 15.30:
kinisi

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Σημειώνεται ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη επικαιροποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Ειδήσεις σήμερα:

Ουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν μαζί σε κηδεία - «Δεν μίλησαν ο ένας στον άλλο και κάθισαν χωριστά»

Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον δήμο Λάρισας


«Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα στον Βύρωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης