Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική από τη σφοδρή νεροποντή - Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Σε Αττική, Εύβοια και Τρίκαλα τα σοβαρότερα προβλήματα - Τι προβλέπεται για το Σάββατο

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα με τα προβλήματα να είναι εμφανή σε πολλές περιοχές, όπως πλημμύρες στους δρόμους και κλήσεις στην πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. 

Τα προβλήματα ανά περιοχή 

Αττική

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για την Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 40 κλήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 14 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Λόγω διακοπής ρεύματος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - στο ύψος της Γλυφάδας – δεν λειτουργούν τα φανάρια στο ρεύμα προς Αθήνα και έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στον Άγιο Ελευθέριο, από τη νεροποντή υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Χαλκίδος 15, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στον κρατήρα που δημιουργήθηκε.

Στους Αγίους Αναργύρους, τα φρεάτια ήταν βουλωμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ύδατα και πλημμύρισαν οι δρόμοι.

Εύβοια

Έντονα είναι τα φαινόμενα από το μεσημέρι και σε περιοχές της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, έντονη είναι η βροχόπτωση στην πόλη του Αλιβερίου. Σύμφωνα με το evima, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας.



Κρήτη

Όπως και στην περιοχή της Μεσαράς, στην Αγία Βαρβάρα, σε Λαγού αλλά και στο Λασίθι, στη Δέρματο, στην Κριτσά και αλλού.

Παράλληλα, ισχυρές βροντές έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Τρίκαλα

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις πλήττουν την περιοχή των Τρικάλων, επεκτεινόμενες από τα ορεινά μέχρι το κέντρο της πόλης.


Η βροχόπτωση συνοδεύεται από έντονους ανέμους, κεραυνική δραστηριότητα και ασθενή χαλαζόπτωση.

Λίγο μετά τις 17:50, το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.



Yπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31/8) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Περισσότερες από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για την Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 40 κλήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 14 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Σημειώνεται ότι συστάσεις εξέδωσε εκ νέου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες και το Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Θεσσαλονίκη: Μετά την καταγγελία για βιασμό από τον 20χρονο, τώρα τον καταγγέλλει η 18χρονη ότι την βίασε

Ο πιο καλός παρουσιαστής είναι… ηθοποιός ή τραγουδιστής - Όλα όσα θα δούμε σε εκπομπές και τηλεπαιχνίδια αυτή τη σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr