Σαντορίνη: Αστυνομικοί καταδίωξαν διαρρήκτες που γκρέμισαν με το αυτοκίνητο εξωτερικό τοίχο σπιτιού

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διαρρήκτες, ενώ ο τρίτος πρόλαβε να διαφύγει

Λαχτάρησαν για τα καλά οι ένοικοι ενός σπιτιού στη Σαντορίνη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ξύπνησαν από έναν εκκωφαντικό κρότο και διαπίστωσαν ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο εξωτερικό τοιχίο της κατοικίας τους και το είχε γκρεμίσει διαπερνώντας το.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε δυο από τους επιβάτες που είχαν τραπεί σε φυγή πεζή προσπαθώντας να κρυφτούν σε μια δύσβατη περιοχή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 36 χρόνων μαζί με τον τρίτο που πρόλαβε να διαφύγει, είχαν «σπάσει» προηγουμένως ένα μπλόκο ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν τον έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα, όμως ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από την πορεία του και να προσκρούσει στο τοιχίο.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, οι τρεις δράστες είχαν κλέψει το αυτοκίνητο το απόγευμα της Τετάρτης και το είχαν χρησιμοποιήσει για να κάνουν διάρρηξη σε ένα σπίτι από το οποίο είχαν αρπάξει χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαδοχικά και μια δεύτερη κατοικία.



Στην κατοχή των αλλοδαπών και στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με πλήθος πλαστικά σφαιρίδια, διαρρηκτικά εργαλεία, ταξιδιωτικά έγγραφα με στοιχεία άλλων προσώπων που θεωρούνται κλεμμένα, καθώς και πλήθος κοσμήματα και άλλα αντικείμενα η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς είναι προφανές ότι προέρχονται από διαρρήξεις στο νησί που δεν έχουν καταγγελθεί, ίσως γιατί δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη.

Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που περιλαμβάνει και τον συνεργό τους που αναζητείται και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για άλλες υποθέσεις κλοπών.



Ειδήσεις σήμερα:

Για ξυλοδαρμό κατήγγειλε τον πατέρα της 13χρονη από τον Πύργο


Ραγίζουν καρδιές για τους δύο νεκρούς από το τροχαίο στην Εύβοια - «Ο Γιαννάκης και η Ελένη ανήκουν στην γειτονιά των αγγέλων»


Ξυπνάει ο εφιάλτης της λειψυδρίας - Βγαίνουν στην επιφάνεια τα βυθισμένα σπίτια του χωριού Κάλλιο στο Μόρνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr