Μπέος: Έδωσες εντολή να θάψουν τα νεκρά ψάρια - Κουρέτας: Δεν υπάρχει κανένας λάκκος, τα καίμε

Μπέος: Έδωσες εντολή να θάψουν τα νεκρά ψάρια - Κουρέτας: Δεν υπάρχει κανένας λάκκος, τα καίμε

Συνεχίζεται η κόντρα Μπέου – Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό 

psaria1
Στα χαρακώματα παραμένουν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μετά το πρόβλημα που προκαλούν τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται μεταξύ άλλων η διαχείριση των ψαριών, με τον κ. Μπέο να κατηγορεί τον κ. Κουρέτα ότι έδωσε εντολή για να τα θάψουν στην κοίτη του ποταμού με τον δεύτερο να το διαψεύδει.


«Το μεγάλο έγκλημα και σκάνδαλο είναι γιατί έδωσε ο Περιφερειάρχης εργολαβία και εντολή να θάψουν τα ψάρια στην κοίτη του ποταμού. Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα. Εκεί κοντά υπάρχουν σπίτια και γεωτρήσεις που παίρνουν νερό οι κάτοικοι», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον OPEN.

«Χρειάζεται να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, Για αυτό υπέβαλλα μήνυση και το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Την εντολή την έδωσε ο Περιφερειάρχης. Η νομοθεσία λέει για καύση και όχι να τα θάψουμε» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3tvcoik47jl)


«Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή»

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρέτας διέψευσε τα περί τέτοιας εντολής, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 200 τόνοι ψαριών. «Υπάρχει σύμβαση με εργολάβο που μαζεύει τα ψάρια και μεταφέρονται σε ειδικούς καυστήρες που είναι στη Λάρισα. Η εικόνα στον Βόλο έχει βελτιωθεί. Το γεγονός που κατήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος είναι αντικείμενο του Εισαγγελέα και θα ερευνήσουν αν θάφτηκαν τα ψάρια. Εγώ δεν έδωσα καμιά εντολή. Ο εργολάβος έκανε αυτό που του είπαμε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα ψάρια καίγονται σε ειδικούς καυστήρες στη Λάρισα. 


Αναφορικά με την απόφαση του δήμου Ρήγα Φεραίου να εγκρίνει απόφαση να θαφτούν τα ψάρια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: «Για κάποια ζώα σε μερικές περιπτώσεις γίνεται υγειονομική ταφή. Όπως προβλέπει ο νομός. Υπάρχει περίπτωση να γίνει υγειονομική ταφή. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί το εργοστάσιο τόσο μεγάλο αριθμό ζώων. Από το νόμο προβλέπεται καύση είτε υγειονομική ταφή. Όπως και στην περίπτωση Daniel. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταφή ψαριών, αλλά άμα χρειαστεί θα γίνει».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3tvrhy4b71t)



Ειδήσεις σήμερα:

Για ξυλοδαρμό κατήγγειλε τον πατέρα της 13χρονη από τον Πύργο

Ραγίζουν καρδιές για τους δύο νεκρούς από το τροχαίο στην Εύβοια - «Ο Γιαννάκης και η Ελένη ανήκουν στην γειτονιά των αγγέλων»

Ξυπνάει ο εφιάλτης της λειψυδρίας - Βγαίνουν στην επιφάνεια τα βυθισμένα σπίτια του χωριού Κάλλιο στο Μόρνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης