Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Το μοιραίο παιχνίδι φαίνεται ότι δεν είχε πιστοποίηση - Ο θανάσιμος τραυματισμός φέρεται να έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας - Η έρευνα επεκτείνεται σε τρεις υποθέσεις 

Ιδιοκατασκευή από συρραφή μηχανημάτων και χωρίς καμία πιστοποίηση φαίνεται να ήταν το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής που σκοτώθηκε ο Γιάννης, σύμφωνα με εξειδικευμένο τεχνικό που έκανε έλεγχο στο μηχάνημα, μετά από έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο θάνατος του 19χρονου φαίνεται ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να γίνει και εξέταση από ειδικό, ο οποίος είναι σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις μηχανημάτων αναψυχής και το αίτημα εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο θανάσιμος τραυματισμός του 19χρονου έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού. Η θραύση προήλθε γιατί το μηχάνημα είχε διαβρωθεί. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω της γήρανσης και της διάβρωσης που είχε υποστεί και όχι λόγο της ταχύτητας, που παίζει ρόλο στο γεγονός ότι το παιδί έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και έχασε τη ζωή του.

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι έναναν την κατασκευή.

Σε τρεις παράλληλες υποθέσεις η έρευνα της εισαγγελίας

Η έρευνα της εισαγγελίας επεκτείνεται και αφορά τρεις παράλληλες υποθέσεις. Ο ένας άξονας είναι ο θάνατος του παιδιού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε. Η δεύτερη υπόθεση είναι το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή περίοδο και μια τρίτη υπόθεση είναι ότι ελέγχεται για όλο το παρελθόν, για όλες τις προηγούμενες περιόδους, πώς έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αν είχε πιστοποιήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

Δεν αποκλείεται να κληθούν και από τον Δήμο αλλά και από άλλες υπηρεσίες δημόσιες στελέχη να καταθέσουν και βέβαια μηχανικοί, ειδικοί και όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr