ΕΔΕ για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα με θύμα εποχικό πυροσβέστη στη Θάσο

ΕΔΕ για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα με θύμα εποχικό πυροσβέστη στη Θάσο

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το δυστύχημα έγινε εν ώρα υπηρεσίας – Στην ΕΔΕ θα διερευνηθούν οι συνθήκες και θα καταλογιστούν ευθύνες, όπου αναλογούν 

epoxikos_pyrosvestis1
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διερεύνηση του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Θάσο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο, «ως απεδείχη έγινε εν ώρα υπηρεσίας» και προσθέτει ότι διετάχθη ΕΔΕ «προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν».

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη έγινε εν ώρα υπηρεσίας. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

«Εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες»

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (29.8.2024) σε δημοτικό δρόμο της Θάσου. Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, 38χρονος οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 50χρονος εποχικός πυροσβέστης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες με ανάρτησή τους σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν ότι ο εποχικός πυροσβέστης «εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 7:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, καλέστηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες δέκα ώρες, ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός, σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα».

Κλείσιμο
«Ο συνάδελφός μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης