Καιρός: «Ποδαρικό» με άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά κάνει ο Σεπτέμβριος

Πού έπεσε η περισσότερη βροχή το διάστημα 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

«Ποδαρικό» με άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά κάνει ο Σεπτέμβριος καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, καθώς αν και φαίνεται πως ξεμπερδέψαμε από τα έντονα για την εποχή φαινόμενα, η αστάθεια θα διατηρηθεί στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα.

Μάλιστα τη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα αναμένονται αρκετές καταιγίδες. Όπως τόνισε ο κ. Κολυδάς μιλώντας στο Star, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται μεσημεριανές και απογευματινές ώρες χωρίς να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πού έπεσε η περισσότερη βροχή το διάστημα 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2024

Βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατέγραψε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το διάστημα από την Τετάρτη 28 Αυγούστου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Έχουν περάσει περίπου 110 ημέρες από τις 10 Μαΐου 2024, την τελευταία φορά που σημειώθηκαν τόσο εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, όπως και τότε, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το μεγαλύτερο μέρος των Δωδεκανήσων παρέμειναν ανεπηρέαστα.

Ο χάρτης δείχνει το αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά το διάστημα 28/8 - 01/09 που κατέγραψαν 490 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:


Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο όπου θα φτάσει τους 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και το μεσημέρι - απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά στη Φθιώτιδα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος, όμως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ: Διαμαρτύρεται για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος υπό τη δύση του Ηλίου στο Costa Navarino - Όλες οι λεπτομέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr