Αυτοκίνητο: Η Δημογλίδου απαντά αν ο καφές στο αυτοκίνητο φέρνει πρόστιμο για τον οδηγό

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις οδηγίες της Αστυνομίας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το αν έχει αλλάξει κάτι στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αν μπορεί ένας οδηγός να δεχθεί πρόστιμο επειδή πίνει καφέ στο αυτοκίνητό του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ούτε στον ΚΟΚ, ούτε και στις οδηγίες της Αστυνομίας ως προς τους ελέγχους στους οδηγούς.

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Δημογλίδου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία για τον καφέ, ενώ όπως είπε «ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος. Ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα όταν οδηγεί». Παρότι αυτό ακούγεται... γενικό, είναι κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με φαγητό ή ποτό. Ισχύει και στην χρήση κινητού. 

 

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα σε διάρκεια και όχι στιγμιαία. Σε σχετική ερώτηση μάλλον απάντησε ότι «δεν έχει δεχθεί κανένας πολίτης πρόστιμο επειδή τον είδαν να πίνει καφέ στο φανάρι». 

«Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα», τόνισε στο MEGA και ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρτι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr