Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το νέο γραφείο Κτηματογράφησης Λάρισας ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το νέο γραφείο Κτηματογράφησης Λάρισας ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία

Παρακολούθησε ζωντανά ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μια διαδικασία που έπαιρνε πάνω από 2 ώρες και πλέον χρειάζεται 5 λεπτά

mitsotakis-larisa-art
Από το νέο γραφείο Κτηματογράφησης Λάρισας ξεκίνησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για νέο Κτηματολόγιο που λειτουργεί στην περιοχή και είχε διάλογο με τον πρόεδρο Συμβολαιογράφων Θεσσαλίας Γιάννη Κόνσολα. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ζωντανά ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τον προϊστάμενο του καταστήματος κτηματολογίου. Πρόκειται για μια διαδικασία που έπαιρνε πάνω από 2 ώρες και πλέον χρειάζεται 5 λεπτά.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας, που αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Μέσω του akinita.gov.gr, η χρονοβόρα μέχρι σήμερα διαδικασία της μεταγραφής ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας, ολοκληρώνεται πλέον για το λειτουργούν Κτηματολόγιο σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Μέσω του maps.ktimatologio.gr, όλοι οι πολίτες έχουν εικόνα για την κατάσταση της κτηματογράφησης στη χώρα και μπορούν να ενημερωθούν για τα ακίνητά τους ή να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, αν στην περιοχή τους η κτηματογράφηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κλείσιμο
mitsotakis-1
mitsotakis-2
mitsotakis-3

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο είχε δημιουργήσει διαδραστικό χάρτη καταγραφής της πλημμύρας που προκλήθηκε από την κακοκαιρία Daniel στο Θεσσαλικό κάμπο, όπως καταγράφηκε από το δορυφόρο Sentinel στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 5 Απριλίου 2023, είναι η έδρα του Κτηματολογίου για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ο φορέας διαθέτει υποκαταστήματα στον Τύρναβο, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Σκιάθο και στα Τρίκαλα.

Έχουν καταργηθεί και τα 28 Υποθηκοφυλακεία στη Θεσσαλία και λειτουργεί με πλήρη ενσωμάτωση. Το γραφείο από την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 λειτουργεί σε ένα νέο σύγχρονο κτήριο. Από 5% χρήση του διαδικτύου στη Λάρισα πριν 1 χρόνο, πλέον οι περισσότερες πράξεις υποβάλλονται ψηφιακά.
mitsotakis-4
mitsotakis-5
mitsotakis-6

Ακολουθώντας το καλό παράδειγμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα θα υιοθετηθεί η αποκλειστική χρήση των ψηφιακών εργαλείων για την υποβολή των συμβολαιογραφικών πράξεων προς το Κτηματολόγιο. Από τις 200 αποφάσεις ανα μήνα, μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας νομικού ελέγχου πράξεων, η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί ακόμη και κατά 300% σε σύγκριση με πέρυσι.

mitsotakis-7
mitsotakis-8
mitsotakis-9


Φωτογραφίες: OnLarissa
Ειδήσεις σήμερα:

Χέρι, χέρι στην κορυφή Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΚ, γκέλα για Παναθηναϊκό - Δείτε τα 22 γκολ

Παραλύει το Ισραήλ από την απεργία μετά τους έξι νεκρούς ομήρους – Χιλιάδες στον δρόμο ζητούν από τον Νετανιάχου συμφωνία

Φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο του Αντετοκούνμπο και της αγαπημένης του Μαράια - Οι VIP καλεσμένοι και τα πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης