Κως: Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ και δολάρια από το σπίτι ηλικιωμένης

Κως: Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ και δολάρια από το σπίτι ηλικιωμένης

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν τα σχεδόν 6.000 ευρώ που είχαν κλέψει

burglar_arxeio_n
Παρά το καλά οργανωμένο σχέδιό τους, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της διάρρηξης που είχε γίνει το βράδυ της 5 Αυγούστου στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης στην πόλη της Κω. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ούτε βρέθηκαν τα σχεδόν 6.000 ευρώ που είχαν κλέψει.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν το οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν από κάμερες των γύρω επιχειρήσεων και διαπίστωσαν οι δράστες ήταν τρεις Ρομά ηλικίας 24, 29 και 34 χρόνων, οι οποίοι έφτασαν στο νησί το πρωί της ίδιας ημέρας με το πλοίο από τον Πειραιά. Νοίκιασαν αυτοκίνητο και το ίδιο βράδυ πήγαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της 75χρονης στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας. Εκεί, οι δύο από αυτούς παραβίασαν την πόρτα και άρπαξαν μετρητά ύψους 4.000 ευρώ και 2.000 δολαρίων, ενώ ο τρίτος περίμενε στο αυτοκίνητο όπου φύλαγε τσίλιες και τους φυγάδευσε μετά τη διάρρηξη.

Την επόμενη ημέρα, οι τρεις κακοποιοί πήραν το πλοίο της γραμμής για την Κάλυμνο όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Το περίεργο είναι ότι στην Κάλυμνο υποβλήθηκαν σε έλεγχο, αλλά δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλεμμένα χρήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Έφηβη αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό και σκότωσε γυναίκα που περνούσε από κάτω

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης