Δίκη για Μάτι: «Δεν προσπάθησαν να τους σώσουν, ούτε σεβάστηκαν τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της

Δίκη για Μάτι: «Δεν προσπάθησαν να τους σώσουν, ούτε σεβάστηκαν τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της

«Η μητέρα μου ζούσε 59 χρόνια στο Μάτι και θα μπορούσε να σωθεί» είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας Ευαγγελία Νικολοπούλου

diki_mati_2xr
Με συγκλονιστικές καταθέσεις συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη σε δεύτερο για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άτομα.

«Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν τους είπε να φυλαχτούν, να φύγουν. Η μητέρα μου ζούσε 59 χρόνια στο Μάτι και θα μπορούσε να σωθεί. Αλλά έφυγε από το σπίτι με τις καύτρες πάνω της. Κανείς δεν τους ενημέρωσε. Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς. Όσοι είχαμε νεκρό να πάρουμε, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε μια άσχημη διαδικασία για την αναγνώριση» είπε στην κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η μάρτυρας Ευαγγελία Νικολοπούλου, η οποία έχασε την 59χρονη μητέρα της κατά τη φονική πυρκαγιά.

Η μάρτυρας όπως και πολλοί άλλοι μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, εξέφρασε το παράπονο της για την στάση της Πολιτείας μετά τη τραγωδία απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους. «Κάποια στιγμή όταν πήγαμε στον τάφο της μητέρας μου, μου έδειξε η θεία μου ένα σημείο όπου εκεί είναι καμένα κόκαλα από το Μάτι. Πήγα στο ιερέα τον ρώτησα «είναι κάτι εδώ θαμμένο;» και μου λέει πως «ναι εδώ είναι θαμμένα αταυτοποίητα κοκαλάκια».

Έστειλα mail στον δήμαρχο Μαραθώνα και όντως μπήκε μία πλάκα στο σημείο, αλλά εκεί είναι αταυτοποίητα κόκκαλα από επιχείρηση-σκούπα που έγινε κάποια στιγμή στο Μάτι για να καθαριστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νικολοπούλου.

Κλείσιμο
Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει η δημοσιογράφος Άννα - Μαρία Κακαουνάκη, η οποία μίλησε για τα όσα η ίδια ερεύνησε. Η μάρτυρας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το τραύμα είναι μεγάλο. Οι άνθρωποι ήταν δύσκολο ακόμα και να μου πουν τη ιστορία τους. Κατάλαβα ότι ήταν τελείως μόνοι τους, ήταν τυχαίο εκείνοι τη μέρα ποιος θα καεί και ποιος όχι. Από τις συνομιλίες της πυροσβεστικής προκύπτει το απόλυτο χάος και ένας φοβερός κυνισμός. Άνθρωποι που έπαιρναν σε απόγνωση και τους απαντούσαν δεν είναι ταξί το πυροσβεστικό, η πυροσβεστική απαντούσε σε άλλους μείνετε σπίτι σε άλλους φύγετε».
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Έφηβη αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό και σκότωσε γυναίκα που περνούσε από κάτω

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης