Ελληνική Αστυνομία: Μόνο τα χέρια στο τιμόνι, λέει η ΕΛΑΣ και στέλνει μήνυμα για τον καφέ στην οδήγηση (βίντεο)

Ελληνική Αστυνομία: Μόνο τα χέρια στο τιμόνι, λέει η ΕΛΑΣ και στέλνει μήνυμα για τον καφέ στην οδήγηση (βίντεο)

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ούτε στον ΚΟΚ

kafes-odigisi-astynomia-mak1
Με ένα βίντεο στα social media η Ελληνική Αστυνομία έρχεται να… τοποθετηθεί επισήμως στην συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το εάν θα επιβάλλονται πρόστιμα εάν οδηγούμε και πίνουμε καφέ ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα, με ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στο Χ, η ΕΛΑΣ στέλνει το μήνυμα «Μόνο τα χέρια στο τιμόνι», καθώς εμφανίζεται ένας οδηγός, σταματημένος να κρατά το τιμόνι και έναν καφέ. Ωστόσο, μία αστυνομικός, κάνει νόημα και λέει, «κύριε, μόνο τα χέρια στο τιμόνι».

Δείτε το βίντεο:


Μπορούμε να οδηγούμε και να πίνουμε καφέ; - Η Δημογλίδου της ΕΛΑΣ εξηγεί τι ισχύει, δείτε βίντεο


Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ούτε στον ΚΟΚ, ούτε και στις οδηγίες της Αστυνομίας ως προς τους ελέγχους στους οδηγούς.

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Δημογλίδου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία για τον καφέ, ενώ όπως είπε «ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος. Ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα όταν οδηγεί». Παρότι αυτό ακούγεται... γενικό, είναι κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με φαγητό ή ποτό. Ισχύει και στην χρήση κινητού. 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3vk01zmt7vt)
 
Όπως είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα σε διάρκεια και όχι στιγμιαία. Σε σχετική ερώτηση μάλλον απάντησε ότι «δεν έχει δεχθεί κανένας πολίτης πρόστιμο επειδή τον είδαν να πίνει καφέ στο φανάρι». 

«Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα», τόνισε στο MEGA και ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Αύριο η κηδεία των δυο 20χρονων που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

Οικογενειακή τραγωδία στη Βρετανία - Νεκροί μέσα σε σπίτι βρέθηκαν πατέρας και οι τρεις μικροί γιοι του, το σενάριο που εξετάζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης