Τα νερά που εμφιαλώνονται στο πρώτο εργοστάσιο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Η πιστοποίηση Carbon Neutral που έλαβε η Πάικο Νερά Μακεδονίας για την υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης και συσκευασίας στο Κιλκίς, ανοίγει το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον.


Sponsored content

Ψηλά στο όρος Πάικο, εκεί όπου ένα πυκνό δάσος με καστανιές εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 4.500 στρεμμάτων, αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά φημισμένα για την αγνότητά τους. Από αυτόν τον ατμοσφαιρικό και όμορφο τόπο, ανάμεσα στα σύνορα της Πέλλας και του Κιλκίς, πηγάζουν αγνά και πεντακάθαρα νερά. Ξεκινώντας το ταξίδι τους από τις πλούσιες πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία στο Κιλκίς, η ισορροπημένη σκληρότητα, το pH 8, η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και η φυσικότητά τους, φτάνουν στο ποτήρι μας με την επωνυμία Πάικο Νερά Μακεδονίας για να μας προσφέρουν όλα τα οφέλη που χρειαζόμαστε για μια ισρροπημένη και σωστή ενυδάτωση.

Η υψηλή ποιότητα οφείλεται στη φυσικοχημική σύστασή τους και τεκμηριώνεται από μελέτες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Ωστόσο, ξεχωρίζει και για ακόμα έναν λόγο, καθώς η εμφιάλωση και η συσκευασία του γίνεται στο πρώτο εργοστάσιο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, σε όλη την Ελλάδα.


Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Για να εξασφαλιστεί ότι η ποιότητα του νερού θα παραμείνει αμετάβλητη, η εταιρεία έχει δημιουργήσει στο Κιλκίς ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο το οποίο ενσωματώνει όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και καινοτομίας. Αυστηρά πρωτόκολλα και πρότυπα διαχείρισης, εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία τηρούνται απαρέγκλιτα, με στόχο να εμφιαλώνεται και να συσκευάζεται ένα νερό ανώτερης ποιότητας, όπως το δημιούργησε η ίδια η φύση. Για να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις η εταιρεία επενδύει σε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς αλλά και σε ένα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό, ενώ δεν παραλείπει να αναβαθμίζει και να εξελίσσει συνεχώς συνεχώς τις υποδομές της.

Πιστή στη δέσμευσή της να διατηρεί το περιβάλλον τόσο καθαρό, όσο το ίδιο το νερό που κλείνει στα κομψά μπουκάλια της, η Πάικο Νερά Μακεδονίας χρησιμοποιεί συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, εφαρμόζει μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών. Με λίγα λόγια, η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του brand, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διασφάλιση της ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και η ανάδειξη του τόπου.


Όλα αυτά τα δεδομένα συντέλεσαν ώστε το εργοστάσιο του brand να κατακτήσει τη σημαντική διάκριση Carbon Neutral, και να αναδειχτεί ως η πρώτη βιομηχανική μονάδα στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Πρόκειται για ένα ορόσημο υψηλού συμβολισμού τόσο στην πορεία των Νερών Μακεδονίας, όσο και γενικότερα στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, καθώς μετατοπίζει το κέντρο βάρους προς μια φιλική για το περιβάλλον προσέγγιση από όλο τον κλάδο.


Carbon Neutral και ClimatePartner – Η σημασία τους
Η πιστοποίηση Carbon Neutral είναι η απόδειξη ότι το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner. Στη συνέχεια, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσε η συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα η παραγωγή ενός προϊόντος, αυτοί που προκάλεσαν το ανθρακικό αποτύπωμα (δηλ. η βιομηχανία που παρήγαγε το προϊόν) χρηματοδοτεί ένα πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον, εξισορροπώντας με αυτόν τον τρόπο τη «ζημιά» που έχει προκύψει για τον πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πάικο Νερά Μακεδονίας μείωσε τους ρύπους του εργοστασίου στο Κιλκίς με τη βοήθεια οικολογικών πρακτικών, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά πάρκα, η μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ. ά., ενώ οι αναπόφευκτοι ρύποι που εκλύονται, αντισταθμίστηκαν μέσω της χρηματοδότησης έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να γίνει η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που απέκτησε την πιστοποίηση Carbon Neutral και το νερό της να είναι το πρώτο που εμφιαλώνεται και συσκευάζεται σε μονάδα παραγωγής με μηδενικό αποτύπωμα.


Η σπουδαία αυτή πιστοποίηση είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει σε όλες τις λειτουργίες της, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πάικο Νερά Μακεδονίας συμβάλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, αλλά και την προώθηση τοπικών αθλητικών διοργανώσεων, κοινωνικών δράσεων, μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών και τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έτσι στα μπουκάλια της εκτός από αγνό νερό περικλείει και την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Έτσι η επιτυχία του Πάικο Νερά Μακεδονίας στις διεθνείς αγορές δεν είναι τυχαία, καθώς έχει ισχυρή παρουσία σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου η ποιότητα και η γεύση αναγνωρίζονται και από το αγοραστικό κοινό. Παράλληλα μέσα από την επιτυχία της η εταιρεία βάζει γερές βάσεις ώστε οι δραστηριότητές της, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν τον πλανήτη, αλλά αντίθετα να συμβάλουν στη βιωσιμότητά του, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές μέλλον για όλες τις επόμενες γενιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr