Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι Αθήνα και Λευκωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση - Τι προβλέπει

Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι Αθήνα και Λευκωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση - Τι προβλέπει

Η κυπριακή κυβέρνηση όπως αναφέρεται θα χρηματοδοτεί τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με €25 εκατ. τον χρόνο και συνολικά με €125 εκατ.

diasyndesi12
Πληροφορίες ότι έκλεισε η συμφωνία για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από ένα ολοήμερο παρασκήνιο, οι κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ, οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών και ο ΑΔΜΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου Κρήτης.

Ο ΑΔΜΗΕ συμφώνησε τελικά στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου. Η κυπριακή Κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με €25 εκατ. τον χρόνο και συνολικά με €125 εκατ. Τα χρήματα θα διατίθενται από τα έσοδα του κυπριακού κράτους από την εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και όχι απευθείας από τους καταναλωτές.

Οποιαδήποτε άλλα ποσά που θα κριθούν εύλογα έξοδα του ΑΔΜΗΕ κατά την κατασκευή, θα τα ανακτήσει μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, μέσω χρεώσης των καταναλωτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραδόθηκαν δύο άνδρες για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο

Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς, λέει ο Μπάιντεν - Δείτε βίντεο

Στη συνοδεία του δεξαμενοπλοίου Sounion αναμένεται να μετάσχει η φρεγάτα Ψαρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης