Κρήτη: Τσακωθήκαμε αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε υποστηρίζουν οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Κρήτη: Τσακωθήκαμε αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε υποστηρίζουν οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, οι δύο που παραδόθηκαν - Απολογούνται την Τετάρτη

ellinokanados__1_
Συγκλονίζει η εικόνα του Νίκου Κακουλάκη, του Ελληνοκαναδού χρηματιστή που έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης πριν από δύο μήνες σε καφέ μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης κι ενώ παραθέριζε στο νησί με την οικογένεια του Η φωτογραφία που αποκαλύπτουμε σήμερα δείχνει με σκληρό τρόπο τις σοβαρές συνέπειες της επίθεσης: το αριστερό του μάτι φέρει μόνιμη βλάβη, και πλέον ο Κακουλάκης υποχρεώνεται σε συνεχείς ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες. Η σοβαρότητα της κατάστασης του επιβάλλει στενή ιατρική παρακολούθηση, καθώς οι γιατροί φοβούνται για την οριστική απώλεια της όρασής του.

ellinokanados


Ο ξυλοδαρμός του Νίκου Κακουλάκη, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr προκαλεί ακόμη φρίκη. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι δράστες τον χτυπούν με καρέκλα στο κεφάλι με αποτέλεσσμα να πέσει στο έδαφος.



Ακολουθεί μια αδιανόητη επίθεση, όπου οι δράστες συνεχίζουν να τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, αδιαφορώντας για τις πιθανές θανατηφόρες συνέπειες.

Αποκαλυπτικό βίντεο του Cretalive: Έτσι ξεκίνησε το επεισόδιο με τον Ελληνοκαναδό μέσα στο μπαρ


Μετά από δύο μήνες καταδίωξης και συνεχών ερευνών, οι δράστες της επίθεσης, Α.Π. (γεν. 1993) από χωριό του Μυλοποτάμου και Γ.Π. (γεν. 1992) από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, παραδόθηκαν τελικά στις αρχές. Η παράδοσή τους έγινε χθες, αφού είχε προηγηθεί μέρες πριν μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 78 αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν στις κατοικίες της οικογένειας Π.Ν. όπου υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να κρύβονταν.

Η επιχείρηση είχε στόχο την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι έρευνες της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα περιοχών, χωρίς ωστόσο να φέρουν αποτέλεσμα. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχία και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά των δυο κατηγορουμένων που θα απολογηθούν την Τετάρτη φέρεται να υποστηρίζεται ότι ναι μεν υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή με τον 49χρονο, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποδέχονται την βαρύτητα των πράξεων που τους αποδίδεται (περί απόπειρα ανθρωποκτονίας) ενώ αναφέρεται ότι στο επεισόδιο υπήρξαν εμπλεκόμενα και άλλα πρόσωπα, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί παρά τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο επεισόδιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες των δραστών κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών προσπάθησαν επανειλημμένα να προσεγγίσουν την οικογένεια του Κακουλάκη με σκοπό να «λύσουν την παρεξήγηση» βάζοντας μεσάζοντες. Η πρόταση τους ήταν να αποσύρει ο Κακουλάκης την καταγγελία, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «μια παρεξήγηση» που ξέφυγε από τον έλεγχο». Η οικογένεια του θύματος, ωστόσο, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συμφωνίας, ζητώντας μέσω του δικηγόρου της Μανώλη Τρουλη την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των υπευθύνων για την αποτρόπαια επίθεση που κατέστρεψε τη ζωή του χρηματιστή.

Ο Νίκος Κακουλάκης, άλλοτε ένας επιτυχημένος χρηματιστής με καριέρα στον Καναδά και στην Ελλάδα, πλέον παλεύει για να αποκαταστήσει την υγεία του.


Ειδήσεις σήμερα:

Καταλύτης για τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή απόφαση για τον Σπίρτζη: Έτοιμοι για όλα οι 87 σε τυχόν διαγραφή

Βίντεο: Η στιγμή που φάλαινα 30 τόνων πετάει στον αέρα κολυμβητή στην Αυστραλία

Η Σάλμα Χάγιεκ γιόρτασε τα 58α γενέθλιά της με 17 φωτογραφίες με μαγιό - «Καμία δεν είναι από το παρελθόν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης