Μύκονος: Συνελήφθη Ιταλός, άρπαξε από τουρίστα ρολόι αξίας 75.000 ευρώ - Συμμετείχε σε συμμορία

Μύκονος: Συνελήφθη Ιταλός, άρπαξε από τουρίστα ρολόι αξίας 75.000 ευρώ - Συμμετείχε σε συμμορία

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ο τουρίστας από την Ουγγαρία επιχειρούσε να μπει σε αυτοκίνητο μαζί με τέσσερις φίλους του 

astynomia99
Χειροπέδες σε έναν 28χρονο Ιταλό για ληστεία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πέρασαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (31/8) αστυνομικοί στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς σε συνεργασία με τουλάχιστον δύο άνδρες, φέρεται να επιτέθηκε σε έναν τουρίστα από την Ουγγαρία έξω από γνωστό νυχτερινό κατάστημα της Μυκόνου. Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ο άνδρας επιχειρούσε να μπει σε ένα όχημα μαζί με τέσσερις φίλους του. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης μάλιστα ένας από τους δράστες αφαίρεσε από το χέρι του τουρίστα ένα ρολόι χειρός αξίας από 50.000 έως 75.000 ευρώ.

Ωστόσο δεν κατάφερε να πάει μακριά καθώς, όταν ένας εκ των τεσσάρων φίλων του, με χρήση σωματικής βίας κατάφερε να πάρει πίσω το ρολόι από τον δράστη. Εν συνεχεία, ο δράστης επιβιβάστηκε σε μία μοτοσικλέτα, χρώματος ασημί, τύπου scooter, ιδιοκτησίας εταιρείας μισθώσεως οχημάτων.

Από την προανακριτική έρευνα της Υ.Α. Μυκόνου προέκυψαν τα χαρακτηριστικά δύο εκ των δραστών και τα χαρακτηριστικά του δίκυκλου οχήματος, με αποτέλεσμα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (1/9) αστυνομικοί να εντοπίσουν το εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε σπασμένη πινακίδα κυκλοφορίας και τον άνδρα που το οδηγούσε.

Κλείσιμο
Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς από την Ιταλία είναι ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε μετά την ληστεία, καθώς και ότι ο ίδιος είναι το άτομο που μετέβη στην επιχείρηση ενοικίασης οχημάτων και προέβη στη μίσθωση του δίκυκλου.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε επιπλέον πως οι δράστες, σε απροσδιόριστο επ' ακριβώς χρονικό σημείο, μετέβησαν στη Μύκονο και ενεργώντας από κοινού, ενώθηκαν και συγκρότησαν συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος τουριστών.

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας έχοντας συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο εντόπισαν τον στόχο τους (τον παθόντα) και με χρήση σωματικής βίας ένας εκ των δραστών του επιτέθηκε και αφαίρεσε από την κατοχή του ρολόι χειρός ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ ακολούθως διέφυγαν με τη χρήση δίκυκλου οχήματος.

Παράλληλα, προκειμένου συγκαλύψουν την εγκληματική τους δραστηριότητα και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις Αρχές, διαπιστώθηκε πως τα μέλη της συμμορίας προέβησαν σε ενοικίαση- μίσθωση δίκυκλου οχήματος από επιχείρηση στο νησί της Μυκόνου, επιδεικνύοντας για το σκοπό αυτό στοιχεία ταυτότητας άλλου προσώπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, λένε οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Σχεδόν διπλάσια τα ενοίκια φοιτητικών κατοικιών στη δεκαετία – Στο +15% σε σχέση με πέρυσι

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης