Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Κ.Υ. Παλαμά

Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Κ.Υ. Παλαμά

Η τελετή εγκαινίων έγινε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Παραδόθηκαν ιατρικά μηχανήματα, όπως απινιδωτής και ηλεκτροκαρδιογράφος καθώς και είδη ιατρικού εξοπλισμού

mazi1
Τον ιατρικό εξοπλισμό για την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στη Θεσσαλία, που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023 παρέδωσε το Μαζί για το Παιδί.

Η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Υγείας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, του Δημάρχου Παλαμά, Σωκράτη Δασκαλόπουλου, της Πρόεδρου του Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, του παιδιάτρου και Αντιπροέδρου του Μαζί για το Παιδί, Ιωάννη Παπαδάτου και εκπροσώπων των χορηγών.

Χάρη στη δωρεά, η μονάδα είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει τις επείγουσες ανάγκες των 17.000 κατοίκων της περιοχής. Σημειώνεται ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξυπηρετεί ετησίως άνω των 4.000 περιστατικών κατά μέσο όρο.

mazi2
Ειρήνη Ψημίτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας της Cepal Hellas, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal Hellas, Αρτέμιος Θεοδωρίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal Hellas, Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος & Αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, Ρεγγίνα Γκολέμη, Πρόεδρος του Ομίλου Goldair, Νίκος Σοφιάδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Goldair, Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ
Κλείσιμο


Παροχή Ιατρικού Εξοπλισμού

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και περιλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα όπως διφασικό απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο (ΗΚΔ) 12 καναλιών, συσκευή αναρρόφησης, monitor μέτρησης αρτηριακής πίεσης και οξυμετρίας για ενήλικες και παιδιά (με παιδιατρικές περιχειρίδες) αλλά και είδη γενικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως χειρουργική τράπεζα & χειρουργικός προβολέας, κλίβανος υγρής αποστείρωσης (αυτόκαυστος), τέσσερα αμαξίδια μεταφοράς ασθενών και ένα φορείο μεταφοράς ασθενών.

Η επαναλειτουργία της ιατρικής δομής πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό που προσέφερε το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, Cepal Hellas, Goldair, PwC Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά: «Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα του “Daniel”, το Κέντρο Υγείας του Παλαμά είναι καλύτερο από ό,τι ήταν πριν. Και αυτό οφείλεται στη συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, το «Μαζί για το Παιδί» και όλους τους χορηγούς οι οποίοι υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια, σε χρόνους ρεκόρ, να μπορέσουμε να ανακατασκευάσουμε το κέντρο υγείας, αλλά κυρίως να το αναβαθμίσουμε με πρόσθετες υγειονομικές υπηρεσίες, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα.».

O Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε «Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας τον κ. Πρωθυπουργό για να του δείξουμε τα αποτελέσματα της εντατικής δουλειάς του Υπουργείου Υγείας μετά τη μεγάλη καταστροφική πλημμύρα του «Daniel». Σήμερα το Κέντρο Υγείας είναι καλύτερο από πριν. Οι υπηρεσίες υγείας έχουν αναβαθμιστεί, έχουμε φέρει επιπλέον προσωπικό, επιπλέον μηχανήματα και έχει γίνει σχεδόν ένα μικρό νοσοκομείο. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε ένα χρόνο θα έχει γίνει ακόμα καλύτερο από ότι το βλέπετε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Παλαμά κύριο Δασκαλόπουλο, με τον οποίον είχαμε σταθερή συνεργασία, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριο Σερέτη και φυσικά την κυρία Μαρτίνου και το «Μαζί για το Παιδί».

Η Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε «Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα του Μαζί για το Παιδί είναι στο πλευρό των οικογενειών της Θεσσαλίας προσφέροντας βοήθεια μέσω του προγράμματος Έκτακτων Παρεμβάσεων. Σήμερα, βρεθήκαμε στον Παλαμά, όπου παραδώσαμε ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα στο Κέντρο Υγείας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα επείγοντα περιστατικά των κατοίκων της περιοχής. Με την ουσιαστική συνεισφορά των υποστηρικτών και των εθελοντών μας, μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να προσφέρουμε ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη.»


mazi3
Αίθουσα Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Παλαμά


Οι δράσεις του Μαζί για το Παιδί στη Θεσσαλία:

Το Μαζί για το Παιδί βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας στηρίζοντας τους έμπρακτα, μέσω του προγράμματος των Έκτακτων Παρεμβάσεων, με την παροχή βασικών αγαθών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συμβάλλοντας παράλληλα στην κάλυψη αναγκών υγείας και ψυχικής υγείας:

• Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Μαζί για το Παιδί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού για την συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας. Συγκεντρώθηκαν 2.650 κιβώτια γεμάτα με σχολικά είδη σε συνεργασία με το Όλοι μαζί Μπορούμε και την Περιφέρεια Αττικής.

• Η στήριξη των κατοίκων της Θεσσαλίας από την πλευρά του Μαζί για το Παιδί συνεχίστηκε με την κάλυψη αναγκών πολύτεκνων οικογενειών στους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέσω της δράσης Food Drive και με τη συνδρομή των εργαζομένων της ΠΕΦ και των εταιρειών-μελών της, συγκεντρώθηκαν 5,5 τόνοι από προϊόντα διατροφής και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.

• Το Μαζί για το Παιδί παρέδωσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, έπιπλα για τα ιατρεία, διαμορφωμένους χώρους αναμονής ασθενών (ενηλίκων και παιδιών) καθώς και κλιματιστικά μηχανήματα για την επαναλειτουργία του κέντρου. Η ΤΟΜΥ Γιάννουλης προσφέρει υπηρεσίες σε πληθυσμό άνω των 8.000 μονίμων κατοίκων εξυπηρετώντας ετησίως κατά μέσο όρο 1.800 περιστατικά γενικής ιατρικής και 640 παιδιατρικά περιστατικά.

mazi4


• Προφέρθηκε υγειονομικό υλικό (ιατρικές μάσκες, προστατευτικές φόρμες, προστατευτικές προσωπίδες & προστατευτικά γυαλιά) για τις ανάγκες όλων των δομών υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Θεσσαλία.

• Επιπλέον, το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβε πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελούμενους για την κάλυψη βασικών αναγκών. Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης λαμβάνουν διατακτικές επιταγές για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ επίσης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

mazi5
Αίθουσα Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Παλαμά







Ειδήσεις σήμερα:

Μέλη συμμορίας επιτέθηκαν σε τουρίστα στη Μύκονο και προσπάθησαν να αρπάξουν ρολόι αξίας 75.000 ευρώ

Χειροπέδες σε ιερέα που απείλησε την πρεσβυτέρα του στη Θεσσαλονίκη - Τον ενόχλησε... επειδή μαγείρευε βράδυ

Ο Κασσελάκης φέρνει πίσω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη αλλά εκείνος επιμένει: Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης