Νέα Μάκρη: Χειροπέδες σε γιατρό και τη σύντροφό του για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση - Αναζητείται 17χρονος

Νέα Μάκρη: Χειροπέδες σε γιατρό και τη σύντροφό του για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση - Αναζητείται 17χρονος

Ο 17χρονος φέρεται να έβαζε τις φωτιές, με τη μητέρα του και τον γιατρό σύντροφό της να γνωρίζουν για τις πράξεις του, αλλά να μην κάνουν τίποτα για να τις αποτρέψουν

fotia_fotia
Χειροπέδες σε έναν ιατρό και τη σύντροφο του για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση πέρασαν χθες Δευτέρα (2/9) στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, το ζευγάρι κατηγορείται ως υπαίτιο πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα στις 12 Μαΐου 2024, στις 24 Ιουνίου 2024, στις 10 Ιουλίου 2024, στις 8 Αυγούστου 2024 και για δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου 2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητείται και ένας ανήλικος 17 ετών.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, ως φυσικός δράστης των εμπρησμών εμφανίζεται ο 17χρονος που αναζητείται, ενώ, τόσο ο άνδρας, ο οποίος είναι ορθοπεδικός, όσο και η σύντροφος του - και μητέρα του 17χρονου - φέρονται να γνώριζαν για τις πράξεις του ανηλίκου χωρίς να κάνουν το παραμικρό προκειμένου να τον αποτρέψουν.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές της Δ.Α.Ε.Ε., προκύπτει ότι ο ιατρός γνώριζε το πότε θα ξεσπάσουν οι πυρκαγιές και φρόντιζε λίγες ώρες πριν να μετακινεί το αυτοκίνητο του και να το σταθμεύει σε σημεία που δεν θα διέτρεχε κίνδυνο.

Κλείσιμο
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι τόσο αυτός όσο και σύντροφός του αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως την ώρα της εκδήλωσής των πυρκαγιών αυτοί κοιμόντουσαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Αντίδραση Πολάκη: Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν, επιμένω ότι έχουμε πολιτικό πρόβλημα, θα τα πούμε στην Κ.Ε

Συνελήφθη Ιταλός στη Μύκονο, άρπαξε από τουρίστα ρολόι αξίας 75.000 ευρώ - Συμμετείχε σε συμμορία


Το μυστικό... για την αθανασία ψάχνει ο Πούτιν - Ζήτησε από τους γιατρούς να επισπεύσουν την έρευνα για φάρμακα αντιγήρανσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης