Ρομάν Αμπράμοβιτς: Υπερπολυτελές σκάφος που ανήκε στον Ρώσο μεγιστάνα αγκυροβόλησε στις Σπέτσες - Δείτε φωτογραφίες

Πρόκειται για το βραβευμένο μηχανοκίνητο σκάφος «Ecstasea» - Δείτε φωτογραφίες

Στο νησί των Σπετσών εθεάθη σήμερα ένα σκάφος που ανήκε αρχικά στον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς και το οποίο εν συνεχεία πουλήθηκε, το 2009. Πρόκειται για το βραβευμένο μηχανοκίνητο σκάφος «Ecstasea» μήκους 86m/282'2», το οποίο κατασκευάστηκε από την Feadship στην Ολλανδία, στο ναυπηγείο De Kaag.

Το εσωτερικό του σκάφους «Ecstasea» είναι σχεδιασμένο από τον αγγλικό οίκο Terence Disdale και ολοκληρώθηκε το 2004. Ο εξωτερικός σχεδιασμός αυτού του πολυτελούς σκάφους είναι έργο του Terence Disdale και η τελευταία του μετασκευή έγινε το 2011.



Ανέσεις και υψηλές επιδόσεις διαθέτει το νέο σκάφος του Αμπράμοβιτς

Το «Ecstasea» έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα έως και 15 επισκέπτες σε 8 σουίτες, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει έως και 24 μέλη του πληρώματος.

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του, ωστόσο, είναι οι ανέσεις που διαθέτει, καθώς εντός του σκάφους υπάρχει ένα beach club, γυμναστήριο, τζακούζι στο κατάστρωμα, WiFi και κλιματισμό.



Όσο για την κατασκευή του, για το «Ecstasea» έχει χρησιμοποιηθεί χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή από αλουμίνιο, ενώ διαθέτει καταστρώματα από ξύλο τικ. Το σκάφος επωφελείται από μια γάστρα ημι-μετατόπισης που παρέχει εξαιρετική ναυσιπλοΐα και εντυπωσιακές ταχύτητες.

Το «Ecstasea» χρησιμοποιεί αεριοστρόβιλο General Electric (LM 2500) 30.843hp και ταξιδεύει άνετα με 14 κόμβους, φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 33 κόμβων με εμβέλεια έως και 5.000 ναυτικά μίλια,  από τις δεξαμενές καυσίμων 256.500 λίτρων στους 15 κόμβους. Διαθέτει, επίσης, σταθεροποιητές αγκυροβόλησης που παρέχουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr