Από το φαρμακείο της γειτονιάς η πρόσβαση των ασθενών σε ακριβά φάρμακα – Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένη πρόταση για να χορηγούνται τα πιο φθηνά Φάρμακα Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία έχουν καταθέσει οι φαρμακοποιοί στο Υπουργείο Υγείας

Σε συζητήσεις για τη χορήγηση μέρους των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία βρίσκονται φαρμακοποιοί και Υπουργείο Υγείας. Ένα πάγιο αίτημα των φαρμακοποιών, η επαναφορά κάποιων ΦΥΚ, των πιο φθηνών, στα ράφια των φαρμακείων της γειτονιάς για διευκόλυνση των ασθενών που δεν θα χρειάζεται να πάνε σε κάποιο από τα 40 φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) βρίσκει όπως φαίνεται ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει καταθέσει στην ηγεσία του Υπουργείου συγκεκριμένη πρόταση για να χορηγούνται ΦΥΚ και στα ιδιωτικά φαρμακεία εκτός από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που είναι σήμερα το βασικό σημείο διάθεσης αυτών των φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ σημειώνουν ότι αποτελεί ελληνικό φαινόμενο η αποκλειστική χορήγηση των σκευασμάτων υψηλού κόστους εκτός φαρμακείων. Μάλιστα, κάνουν λόγο για στρεβλώσεις αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα ΦΥΚ διανέμονται με κούριερ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, χωρίς ο ασθενής να έχει την επαφή με επαγγελματία υγείας για τυχόν συμβουλές που μπορεί να χρειάζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr