Ιωάννινα: Θείοι του 19χρονου που αυτοπυροβολήθηκε οι δύο συλληφθέντες για το οπλοστάσιο στο υπόγειο της πολυκατοικίας

Ο 19χρονος φοιτητής αυτοπυροβολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο σπίτι στο οποίο διαμένει η γιαγιά του στα Ιωάννινα

Δυο θείοι του 19χρονου φοιτητή που αυτοπυροβολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο σπίτι στο οποίο διαμένει η γιαγιά του στα Ιωάννινα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, συνελήφθησαν επειδή είχαν στην κατοχή τους ένα οπλοστάσιο με πλήθος πολεμικού υλικού που περιλαμβάνει χειροβομβίδες, πυροβόλα όπλα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο 19χρονος στο σπίτι, αλλά η δεύτερη έρευνα που έκαναν στο υπόγειο αποκάλυψε τον άγνωστης προέλευσης οπλισμό που έκρυβαν δύο θείοι του. Μάλιστα, ο ένας είναι στρατιωτικός ηλικίας 51 χρόνων και συνελήφθη στο σπίτι του στην Αθήνα όπου υπηρετεί στην Αεροπορία από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής που κατέσχεσαν μία διόπτρα, ενώ έχει συλληφθεί και ο δεύτερος θείος ηλικίας 50 χρόνων.

Στο διαμέρισμα του 51χρονου που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία όπου αυτοπυροβολήθηκε ο φοιτητής, σε αποθήκες του υπογείου και στην σοφίτα του κτιρίου, αλλά και σε ένα σπίτι που διατηρεί σε χωριό των Ιωαννίνων, κατασχέθηκαν τρία πιστόλια διαμετρήματος 9mm, 7,65mm και 6,35mm, ένα περίστροφο με βυκίο χωρητικότητας επτά φυσιγγίων, ένα πυροβόλο επαναληπτικό τυφέκιο, ένα πυροβόλο τυφέκιο μονής βολής, ένα μη λειτουργικό περίστροφο, μια γερμανική και μια οξειδωμένη ιταλική χειροβομβίδα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, μια εκπαιδευτική χειροβομβίδα, άλλες τέσσερις χειροβομβίδες χωρίς εκρηκτικό και σύστημα πυροδότησης, ένας κορμός με κέλυφος χειροβομβίδας, ένας εκπαιδευτικός όλμος, μια κάννη υποπολυβόλου, ένας σιγαστήρας πολεμικού όπλου, 485 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων και διαμετρημάτων, 39 γεμιστήρες, 40 ξιφολόγχες, κοντάκια, κάννες και άλλα τμήματα πολεμικών τυφεκίων, 20 κροτίδες, 16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός, τέσσερις συσκευασίες φωτοβολίδων μαζί με τρεις εκτοξευτήρες.



Τα ευρήματα παρέλαβε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου για βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, ενώ η προέλευσή τους ερευνάται από την Ασφάλεια Ιωαννίνων. Σε βάρος του 51χρονου και του 50χρονου σχηματίστηκε χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται εν όψει της απολογίας τους στον ανακριτή.

Ο 19χρονος, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” όπου διακομίστηκε όταν εντοπίστηκε αιμόφυρτος και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η προανάκριση για τον λόγο και τον τρόπο του τραυματισμού του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος

Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή και του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη - Σε θέσεις μάχης Πολάκης και «87»

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr